Zuid-Afrika Garden Route

Bestemming-Zuid-Afrika-Garden-Route-01
Een schitterende ontdekkingsreis per motor door de Western & Eastern Cape van Zuid Afrika. Geniet onderweg van de prachtige natuur en maak kennis met de uiterst vriendelijke bevolking. Een reis vol avontuur en historie. Wat dacht je van een jeepsafari door het Addo Elephant Park en Scotia Game Park. Een zeer afwisselende route die gekenmerkt wordt door de ruige kuststrook rond kaap de goede hoop, de groene “garden route”, de warme droge woestijngebieden van de Karoo en de prachtige kronkelende bergwegen met adembenemende vergezichten in het binnenland. Onderweg rijden we door pittoreske dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. . De wegen zijn perfect en de ervaren reisleiding brengt je op de mooiste plekjes…..het enigste dat je hoeft te doen is heerlijk sturen en genieten. ‘s Avonds bezoeken we sfeervolle restaurants en leuke kroegjes met het heerlijke eten waar de Afrikaanse keuken om bekend staat, in combinatie met een van de vele zuid Afrikaanse wijnen. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarkm
1AmsterdamKaapstad
2KaapstadVrije dag
3KaapstadHermanus170
4HermanusMosselbaai290
5MosselbaaiKnysna160
6KnysnaAddo300
7AddoSafari
8AddoGraaff Reinet250
9Graaff ReinetOudtshoorn350
10OudtshoornMontagu200
11MonteguCeres/Tulbagh180
12Ceres/TulbaghStellenbosch200
13StellenboschKaapstad140
14KaapstadAmsterdam
15AankomstAmsterdam

Dag 1: Amsterdam – Kaapstad

Na een relaxte vlucht word je op de luchthaven van Kaapstad verwelkomd door de reisleider die zal zorgen voor de transfer naar het eerste hotel. Zuid Afrika zit in dezelfde tijdzone als Nederland dus van jetlag zult u geen last hebben…..fijne bijkomstigheid! De reisleiding zorgt onder het genot van een welkomstdrankje voor een korte briefing om al het moois wat u de komende twee weken gaat meemaken vast in te leiden.

Dag 2: Kaapstad – vrije dag

In de loop van de ochtend word je opgehaald voor een uitgebreide stadstour, waarbij je kennis maakt met de hoogtepunten van Kaapstad en je de gelegenheid krijgt om je te oriënteren. Kaapstad is een uiterst vriendelijke en afwisselende stad, vanaf “Lions Head”, een heuvel van een paar honderd meter hoog midden in de stad, heb je een prachtig uitzicht op de tafelberg die het stadsgezicht domineert en robben eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Daarna kunnen we heerlijk genieten van een diner in een van de vele visrestaurants aan de “Waterfront”, de toeristische haven van kaapstad met veel winkels en boetiekjes. We overnachten in Kaapstad, “in die skadu van Tafelberg” zoals de Zuid Afrikanen zeggen.

Dag 3: Kaapstad – Hermanus (170 km)

Vandaag vertrekken we richting de binnenlanden en wel naar de Garden Route. We halen vroeg in de ochtend onze motoren op bij het verhuurstation. Je rijdt via Pringle Baai & Betties Baai naar Hermanus. Tijdens deze reis zie je rechts de spectaculaire ruige kustlijn van de kaap met zijn prachtige blauwe zee en links de uitlopers van de indrukwekkende Hottentot-bergen. In de loop van de middag komen we aan in onze lodge nabij Hermanus/Stanford. In het seizoen (vanaf juli tot eind november) kun je vanaf de kust de vele walvissen bewonderen.

Dag 4: Hermanus – Mosselbaai (290 km)

Vandaag rijden we via de binnenlanden langs de schitterende kust en door kleine dorpjes richting Mosselbaai. Tijdens deze tocht heb je de mogelijkheid om het meest zuidelijke puntje van Afrika te verkennen (ca.180 km vanaf Hermanus). Mosselbaai is vooral bekend door de voormalige slavenhandel, waarbij de VOC een dubieuze rol speelde. Daarnaast is Mosselbaai bekend om haar aardgasbel en de “old postoffice” waar door de jaren heen brieven werden achtergelaten door matrozen die op weg waren naar het voormalig Indie. Deze berichten werden door schepen op de terugweg weer meegenomen naar Nederland. We overnachten in deze kleine gezellige stad.

Dag 5: Mosselbaai – Knysna (160 km)

Vandaag op weg over de garden route. Deze route dankt haar naam aan de grote verscheidenheid aan planten die langs deze weg te vinden zijn. De Protea is een van de bekendste. Voor we in Knysna aankomen hebben we de machtig mooie Robinson Pass door het OuteniQua National Park al bewonderd. Maar voor we daar zijn gaan we het Tsitsikama national park bezoeken met zijn mooie stranden en indrukwekende hangbrug. Dit kleine levendige plaatsje ligt ingeklemd tussen de stranden van Brenton on Sea, de mooie lagoon en aan de noordzijde de bossen. “The Knysna Heads” is een bekend natuurgebied in de nabije omgeving. In het centrum en rond het “waterfront” vind je vele winkels, restaurants en barretjes.

Dag 6: Knysna – Addo (300 km)

Vandaag vertrekken we richting het Addo Elephant Park. Allereerst breng je een bezoek aan de havenstad Port Elizabeth. Port Elizabeth staat bekend om haar stranden en de bloeiende auto-industrie. Daarna rijden we naar Addo. We verblijven 2 nachten nabij het park in een wel heel apart setting;….ons “hotel” ligt boven in de heuvels en bestaat uit typische Afrikaanse hutwoningen, die vanbinnen uiteraard wel van alle luxe zijn voorzien.

Dag 7: Addo

Vandaag heb je de gehele dag de tijd om kennis te maken met de indrukwekkendste viervoeter; de olifant. We gaan op een echte safari in open jeeps. Daarnaast zul je genieten van het vele wild, de bomen en de bloemenpracht die dit Nationale Park rijk is. Onze park ranger zal het nodige vertellen over deze pracht en praal. Het park is gelegen aan de voet van de Zuurbergen. In de middag kunnen we tevens een bezoek brengen aan het nabij gelegen Scotia Game Park. Dit Park herbergt zebra’s, giraffen, neushoorns en als klap op de vuurpijl……leeuwen. We eten bij een kampvuur midden in het park in een authentiek Afrikaans dorpje waar de locals traditionele Afrikaanse gerechten voor ons hebben bereidt. Met ondergaande zon is dit een onvergetelijke maaltijd op een onvergetelijk plekje!

Dag 8: Addo – Graaff Reinet (250 km)

We rijden via het binnenland richting de grote Karoo en wel naar het historische plaatsje Graaff Reinet. Dit knusse plaatje is ontstaan in begin 1800 en sterk beïnvloed door Engelse en Afrikaanse geschiedenis. We overnachten in het centrum van Graaff Reinet. Ons hotel heeft een fantastisch zwembad….tevens een perfecte setting voor een heerlijke “braai”….Afrikaans voor een bbq.

Dag 9: Graaff Reinet – Oudtshoorn (350 km)

Vandaag rijden we over mooie glooiende wegen via Willowmore naar de kleine Karoo, een semi-woestijn gebied dat vooral bekend staan als het wereldcentrum van de struisvogelindustrie. De kleine Karoo is het gebied tussen de Swart-bergen en de Outenieqwa-bergen. We zullen vandaag uitgebreid kennis maken met deze vreemde vogel. We bezoeken namelijk een struisvogelfarm en krijgen hier een uitgebreide rondleiding. Wel eens op de rug van een struisvogel gezeten? Je kunt het niet voorstellen, maar er worden zelfs races gehouden op deze verbazingwekkende beesten. Als dinertip bevelen wij uiteraard de struisvogelbiefstuk aan. We overnachten in het centrum van de “struisvogelcity”.

Dag 10: Oudtshoorn – Montagu (200 km)

Na een relaxte  vlucht word je op de luchthaven van Kaapstad verwelkomd door de reisleider die zal zorgen voor de transfer naar het eerste hotel. Zuid Afrika zit in dezelfde tijdzone als Nederland dus van jetlag zult u geen last hebben…..fijne bijkomstigheid! De reisleiding zorgt onder het genot van een welkomstdrankje voor een korte briefing om al het moois wat u de komende twee weken gaat meemaken vast in te leiden.

Dag 11: Montagu – Ceres/Tulbagh (180 km)

Na een relaxte  vlucht word je op de luchthaven van Kaapstad verwelkomd door de reisleider die zal zorgen voor de transfer naar het eerste hotel. Zuid Afrika zit in dezelfde tijdzone als Nederland dus van jetlag zult u geen last hebben…..fijne bijkomstigheid! De reisleiding zorgt onder het genot van een welkomstdrankje voor een korte briefing om al het moois wat u de komende twee weken gaat meemaken vast in te leiden.

Dag 12: Ceres/Tulbagh – Stellenbosch (200 km)

Vandaag rijden we wederom over schitterende bergwegen en bezoeken onder andere het Frans aandoende plaatsje Franschoek. Franschhoek is bekende door de Franse hugenoten die zich, in dezelfde tijd als de VOC, hier vestigden. Net buiten het stadje vinden we de schitterende wijnboerderij van Stellenbosch. We krijgen hier een rondleiding en uiteraard kunnen het eindproduct zelf ook even proeven. De ideale plek om van de mooie omgeving te genieten en de lunch te gebruiken voor we verder gaan naar het levendige universiteitsstadje Stellenbosch, waar we overnachten.

Dag 13: Stellenbosch – Kaapstad (140 km)

Vandaag rijden we via Kaap de goede Hoop en het knusse vissersdorpje Hout Baai terug naar de Kaapstad. Je kunt tijdens deze rit kennis maken met pinguïns, apen, zebra’s en dassies. De laatste drie zijn bewoners van het Nationale Park “Kaap de Goede Hoop”. Onderweg geniet je van verlaten stranden. In de loop van de middag arriveren we Kaapstad en leveren we de motoren weer in.

Dag 14: Kaapstad – Amsterdam

Vandaag heb je de gelegenheid om de stad zelf te verkennen of een bezoek te brengen bijvoorbeeld de Tafelberg of Robben Eiland. Uiteraard behoort relaxen aan het levendige waterfront ook tot de mogelijkheden of de laatste inkopen doen op de gezellige markt. In de avond transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

Beschikbare motoren

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.