USA Grand Canyon & Route 66

Bestemming-USA-Grand-Canyon-Route-66-31
Weinig tijd en toch genieten van het beste wat de prachtige staten Californië, Arizona en Nevada te bieden hebben? Op deze reis maak je kennis met de meest spectaculaire wegen, natuurparken en steden die te vinden zijn in het westen van de Verenigde Staten. De Metropool Los Angeles, de Mojave Dessert, Grand Canyon National Park, Red Rock State Park, Joshua Tree National Park, Death Valley, 2 nachten Las Vegas en het mooiste gedeelte van de wereldberoemde Route 66. Het zit er allemaal in, deze tocht leidt je door groene valleien waar de tijd heeft stilgestaan, zinderend warme woestijnwegen met eindeloos uitzicht, prachtige bergwegen met de hoogste passen van de sierra nevada’s. Iets korter van duur, maar geen enkele concessie gedaan aan kwaliteit en intensiteit van de tour. Maar pas op……dit smaakt wel naar meer!

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarkm
1AmsterdamLos Angeles
2Los AngelesParker523
3ParkerPrescott257
4PrescottGray Mountain216
5Gray MountainWilliams200
6WilliamsLas Vegas373
7Las VegasVrije dag
8Las VegasRidgecrest499
9RidgecrestLos Angeles363
10Los AngelesAmsterdam
11AankomstAmsterdam

Dag: 1 Amsterdam – Los Angeles

Op Schiphol start ons avontuur. Het wachten zit erop……vandaag vliegen we van Amsterdam naar de Amerikaanse westkust. Op LAX, het internationale vliegveld van Los Angeles worden jullie opgewacht door de reisleiding die de transfer naar het hotel verzorgd. Effe bijkomen onder het genot van een welkomstdrankje!

Dag: 2 Los Angeles – Parker (ca. 327 mijl/523 km)

In de ochtend transfer naar het verhuurstation voor het ophalen van de motoren. Na het tekenen van het huurcontract en een uitgebreide instructie gaan we op pad. We verlaten Los Angeles via de “interstate” richting Palm Springs. Tijdens de rit door het prachtige Joshua Tree National Park gaan we genieten van een heerlijke picknick lunch verzorgd door de reisleiding. Dan is het tanken vullen en water inslaan voor onze tocht dwars door de woestijn…….zeer indrukwekkend! Wegen waar geen einde aan komt en je komt ogen tekort…..alleen al de kleuren zijn overweldigend. Na het oversteken van de Colorado Rivier, de natuurlijke grens tussen Californië en Arizona arriveren we in Parker. Hier gaan we overnachten.

Dag 3 Parker – Prescott (ca 161 mijl/257 km)

Na een goede nachtrust verlaten we Parker en rijden richting Salome. In dit plaatsje wacht een heerlijk ontbijt in de beroemde en typisch Amerikaanse “Cactus Bar”. Na de kleine plaatsjes Aguila en Congress komen we in het Prescott National Forest. Hier zullen de liefhebbers van het betere bochtenwerk ruimschoots aan hun trekken komen. We overnachten in Prescott, de voormalige hoofdstad van Arizona. ‘s Avonds is een bezoek aan de beroemde “Whisky Row”, met diverse saloon’s, zeer de moeite waard.

Dag 4 Prescott – Gray Mountain (ca. 135 mijl/216 km)

Vandaag rijden we van Prescott eerst naar het oude mijnwerkersstadje Jerome. We kunnen hier een echte “Ghost Town” bezoeken. Het laatste deel van de route leid ons vervolgens door Red Rock country, een adembenemende omgeving. Via de schitterende Oak Creek Canyon bereiken we aan het einde van de dag Gray Mountian. Dit is een voormalig “trading post”, een nederzetting waar voorraden te koop waren voor de karavanen die met paard en kar op weg waren naar het westen.

Dag 5 Gray Mountain – Williams (ca. 125 mijl /200 km)

Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan een van de meest besproken wereldwonderen van onze aardbol: de Grand Canyon. We maken diverse stops langs de zuidzijde. Vergeet zeker niet een wandeling te maken op één van de vele wandelroutes of…..een spectaculaire helikoptervlucht boven de canyon met een afsluitend bezoek aan het IMAX bioscoop. Na een indrukwekkende dag rijden we naar Williams voor de welverdiende nachtrust……..of toch niet……..we slapen namelijk OP route 66. Dat beloofd een avond vol nostalgie te worden.

Dag 6 Williams – Las Vegas (ca. 234 mijl/373 km)

Vandaag staat bijna geheel in het teken van “The Mother Road”. Een dag vol nostalgie, dus “get your kicks”! We rijden over de “Historic Route 66″ via het plaatsje Seligman naar Hackberry, waar we het Old Route 66 Visitor Center bezoeken. In de middag bereiken we via het snikhete “Black Canon”, de indrukwekkende Hoover Dam. Na een korte fotostop wacht het laatste stukje rit naar de wereldberoemde gokstad Las Vegas.

Dag 7 Las Vegas (vrije dag)

Een welverdiende vrije dag. Maar of je nu echt aan rust toekomt? Vandaag heb je alle tijd om Las Vegas te verkennen.

Bezoek de vele schitterende hotels en casino’s met allemaal een eigen thema. Ervaar de rollercoaster van hotel New York, bezoek het Harley-Davidson Café of het schitterende winkelcentra van Ceasar’s Palace of de Venetian. Zelfs het beklimmen van de Eifeltoren behoort in Las Vegas tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk zul je uren te kort komen.

Dag 8 Las Vegas – Ridgecrest 312 miles (499km)

Een lange dag vandaag. Via “The Strip” verlaten we, heel vroeg in de ochtend, Las Vegas en maken onze eerste stop in de Crow Bar in Shoshone, waar we kunnen ontbijten. Vervolgens rijden we door de indrukwekkende warmte van Death Valley, waar we o.m. kunnen stoppen bij Badwater & Artist Palet en Furnace Creek Ranch. De laatste etappe voert via Panamint Springs, door een prachtige vallei, naar Ridgecrest. Deze dag word gekenmerkt door spectaculaire vergezichten en het overweldigende natuurschoon van Death Valley national park. Een dag die je niet snelzult vergeten.

Dag 9 Ridgecrest – Los Angeles 227 miles (363km)

Na het ontbijt verlaten we Ridgecrest en rijden over de 395 naar het zuiden. Na een klein stukje interstate 15 rijden we door de San Gabriel Mountains en sluiten de tour af met 70 mijl ultiem bochtenwerk. Aan het einde van de middag leveren we de motoren in bij het verhuurstation. We overnachten in een hotel centraal gelegen in het Scheveningen van L.A…….Santa Monica. Een blok verder ligt het gezellige 3rd Street Promade waar we s’avonds de tour op een waardige manier afsluiten met een heerlijk afscheidsdiner. Maar misschien eerst nog even kijken naar de zonsondergang en de lucht van de pacific oceaan opsnuiven vanaf de wereldberoemde Santa Monica pier?

Dag 10 Los Angeles – Amsterdam.

In de ochtend heb je nog de gelegenheid de laatste souvenirs inkopen te doen lekker koffietje te drinken op de boulevard. s’middag volgt de transfer naar het vliegveld…..het zit er helaas nu echt op….. Aan al het moois komt een einde………leg dit maar eens uit thuis!!!

Dag: 11 – Aankomst Amsterdam.

Beschikbare motoren

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.