West Coast Highlights

Bestemming-USA-West-Coast-51
Altijd al gedroomd om eens op een Harley Davidson de mooiste plekken van Amerika te ontdekken? Op onze West coast highlights tour gaan we werkelijk langs alle hoogtepunten die de Amerikaanse west kust te bieden heeft. We starten in Los Angeles waar een blinkende Harley (of andere motor naar keuze natuurlijk) op je staat te wachten. Vervolgens doen we Joshua Tree National Park, Grand Canyon National Park, Death Valley en als klap op de vuurpijl Yosimite national park aan. De route word geflankeerd door woestijnen, bergwegen en pittoreske dorpjes in wild west stijl. De Whiskey row in Prescott zul je niet snel vergeten! Even bij komen op de vrije dagen in gokstad Las Vegas en San Francisco om vervolgens ontelbare bochten te draaien op de laatste etappe langs de wereldberoemde route 1 de “Pacific coast highway” naar Los Angeles.

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarkm
1AmsterdamLos Angeles
2Los AngelesParker523
3ParkerPrescott257
4PrescottGray Mountain216
5Gray MountainWilliams200
6WilliamsLas Vegas373
7Las VegasVrije dag
8Las VegasLone Pine420
9Lone PineLee Vining199
10Lee ViningSonora244
11SonoraSan Francisco267
12San FranciscoVrije dag
13San FranciscoSan Simeon412
14San SimeonLos Angeles475
15Los AngelesAmsterdam
16AankomstAmsterdam

Dag: 1 Amsterdam – Los Angeles

Op Schiphol start ons avontuur. Het wachten zit erop……vandaag vliegen we van Amsterdam naar de Amerikaanse westkust. Op LAX, het internationale vliegveld van Los Angeles worden jullie opgewacht door de reisleiding die de transfer naar het hotel verzorgd. Effe bijkomen onder het genot van een welkomstdrankje!

Dag: 2 Los Angeles – Parker (ca. 327 mijl/523 km)

In de ochtend transfer naar het verhuurstation voor het ophalen van de motoren. Na het tekenen van het huurcontract en een uitgebreide instructie gaan we op pad. We verlaten Los Angeles via de “interstate” richting Palm Springs. Na een bezoek en eventueel een rit door het prachtige Joshua Tree National Park vervolgen we onze weg dwars door de woestijn. Na het oversteken van de Colorado Rivier, de natuurlijke grens tussen Californië en Arizona arriveren we in Parker. Hier gaan we overnachten.

Dag 3 Parker – Prescott (ca 161 mijl/257 km)

Na een goede nachtrust verlaten we Parker en rijden richting Salome. In dit plaatsje wacht een heerlijk ontbijt in de beroemde en typisch Amerikaanse “Cactus Bar”. Na de kleine plaatsjes Aguila en Congress komen we in het Prescott National Forest. Hier zullen de liefhebbers van het betere bochtenwerk ruimschoots aan hun trekken komen. We overnachten in Prescott, de voormalige hoofdstad van Arizona. ‘s Avonds is een bezoek aan de beroemde “Whisky Row”, met diverse saloon’s, zeer de moeite waard.

Dag 4 Prescott – Gray Mountain (ca. 135 mijl/216 km)

Vandaag rijden we van Prescott eerst naar het oude mijnwerkersstadje Jerome. We kunnen hier een echte “Ghost Town” bezoeken. Het laatste deel van de route leid ons vervolgens door Red Rock country, een adembenemende omgeving. Via de schitterende Oak Creek Canyon bereiken we aan het einde van de dag Gray Mountian. Dit is een voormalig “trading post”, een nederzetting waar voorraden te koop waren voor de karavanen die met paard en kar op weg waren naar het westen.

Dag 5 Gray Mountain – Williams (ca. 125 mijl /200 km)

Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan een van de meest besproken wereldwonderen van onze aardbol: de Grand Canyon. We maken diverse stops langs de zuidzijde. Vergeet zeker niet een wandeling te maken op één van de vele wandelroutes of…..een spectaculaire helikoptervlucht boven de canyon met een afsluitend bezoek aan het IMAX bioscoop. Na een indrukwekkende dag rijden we naar Williams voor de welverdiende nachtrust……..of toch niet……..we slapen namelijk OP route 66. Dat beloofd een avond vol nostalgie te worden.

Dag 6 Williams – Las Vegas (ca. 234 mijl/373 km)

Vandaag staat bijna geheel in het teken van “The Mother Road”. Een dag vol nostalgie, dus “get your kicks”! We rijden over de “Historic Route 66″ via het plaatsje Seligman naar Hackberry, waar we het Old Route 66 Visitor Center bezoeken. In de middag bereiken we via het snikhete “Black Canon”, de indrukwekkende Hoover Dam. Na een korte fotostop wacht het laatste stukje rit naar de wereldberoemde gokstad Las Vegas.

Dag 7 Las Vegas (vrije dag)

Een welverdiende vrije dag. Maar of je nu echt aan rust toekomt? Vandaag heb je alle tijd om Las Vegas te verkennen.

Bezoek de vele schitterende hotels en casino’s met allemaal een eigen thema. Ervaar de rollercoaster van hotel New York, bezoek het Harley-Davidson Café of het schitterende winkelcentra van Ceasar’s Palace of de Venetian. Zelfs het beklimmen van de Eifeltoren behoort in Las Vegas tot de mogelijkheden. Waarschijnlijk zul je uren te kort komen.

Dag 8 Las Vegas – Lone Pine (ca. 263 mijl/420 km)

Een lange dag vandaag. We vertrekken vroeg uit Las Vegas en rijden in de koele ochtend naar Shoshone. Hier gaan we heerlijk ontbijten in de “Cowbar”. De route voert ons verder door de indrukwekkende warmte van Death Valley. We stoppen hier o.a. bij Badwater & Artist Palet en de Furnace Creek Ranch. Het laatste deel van de dagetappe voert langs Panamint Springs, naar Lone Pine. Een dag om nooit meer te vergeten, dat beloof ik je!

Dag 9 Lone Pine – Lee Vining (ca. 125 mijl/199 km)

Vandaag staan de Sierra Nevada bergen centraal. Via onder andere Independence , Big Pine en Bishop rijden op ons gemak naar de eindbestemming van vandaag: Lee Vining.

Voor we daar zijn plannen we een lunchstop in Bishop bij de wereldberoemde “Schat’s Bakery”…….een stukje nederlands nostalgie in California. Lee Vining ligt aan het schitterende Mono Lake. Indien de tijd het toelaat is het mogelijk om in de middag nog een bezoek aan de ghosttown “Body” te brengen dat op ongeveer 35 mijl van Lee Vining ligt.

Dag 10 Lee Vining – Sonora (ca. 153 mijl/244 km)

De indrukwekkende Tioga Pass is de toegangspoort tot het Yosemite National Park. Een prachtig natuurgebied…….. een van de mooiste parken van Amerika. In het voor- of najaar kan het voorkomen dat door sneeuwval de Tioga Pass gesloten is. In dat geval zullen we om rijden via de Sonora Pas. Bereid je voor op een onvergetelijke dag van bergpassen rijden, spectaculaire rotsformaties, prachtige meren en wellicht het nodige wild!

Dag 11 Sonora – San Francisco (230 mijl/367 km)

Na het ontbijt zetten we de reis voort richting de Pacific Coast. De route voert door de wijngebieden ten noorden van San Francisco. Een stop bij een heus frans wijnchateau is een mogelijkheid. Over de beroemde Golden Gate brug zullen we San Francisco binnen rijden, maar voor het zover is gaan we eerst aandachtig deze stad en beroemde brug van afstand bekijken via een zeer fraai weggetje wat bijna niemand kent.

Dag 12 San Francisco (vrije dag)

Vandaag heb je alle tijd om San Francisco uitgebreid te ontdekken. Alcatraz, het gevangenis eiland, China Town, Union Square, een ritje met een Cable Car of een bezoek aan het gezellige Fishermans Wharf…….maak zelf je keuze! San Francisco is een boeiende en gezellige stad en biedt meer dan genoeg bezienswaardigheden om een volle dag door te brengen.

Dag 13 San Francisco – San Simeon (258 mijl/412 km)

Vanuit San Francisco voert de route via spectaculaire wegen naar het Big Basin Redwoods State Park. We rijden hier door wouden met bomen van wel 120 meter hoog en een omtrek van 10 Meter!! Lunchen doen we in Monterey, beroemd vanwege zijn mondaine uitstraling en gezellige boulevard. De beroemde Pacific Coast Highway 1 voert ons s’middags langs de prachtige kust. Via Big Sur, Ragged Point en Point Lobos bereiken we San Simeon voor de overnachting. Voor we daar zijn stoppen we nog om de grote kudde zeeolifanten op het strand te zien.

Dag 14 San Simeon – Los Angeles (ca. 297 mijl/475 km)

Alweer de laatste etappe van onze reis. We vervolgen de highway 1 tot Santa Maria. Hier verlaten we de kust en doorkruisen de schitterende Sierra Madre Mountains. Via Cuyama en Ojai keren we even later weer terug naar de kust. We rijden vervolgens door de beroemde plaatsen Malibu en Santa Monica, met eventueel een extra rit langs de hoogtepunten van Los Angeles, zoals Hollywood en Beverly Hills. We overnachten midden in Santa Monica waar we s’avonds ons avontuur afsluiten met een heerlijk afscheidsdiner.

Op 3rd street promenade, de hoek om van ons hotel, vind je straatmuzikanten en erg leuke winkels voor het laatste souvenirshoppen.

Dag: 15 – Los Angeles

In de ochtend is nog gelegenheid om de wereldberoemde pier van Santa Monica te bezoeken voor de reisleiding de transfer verzorgd naar het vliegveld. Aan al het moois komt een einde………leg dit maar eens uit thuis!!!

Dag: 16 – Aankomst Amsterdam.

Beschikbare motoren

Voor de ze reis zijn de hieronder afgebeelde Harley Davidson, Indian en Bmw motoren beschikbaar. Deze machines zijn de nieuwste modellen, nooit ouder dan een jaar, met lage kilometerstanden zodat je op een vrijwel nieuwe motor kunt genieten van de mooiste routes. Vrijwel alle modellen zijn voorzien van een (afneembaar) windscherm en zadeltassen voor de benodigdheden voor onderweg. We kunnen deze motoren gebruiken met onbeperkte kilometers. Bij je boeking kun je een eerste keuze en een tweede keuze opgeven. De verhuurder zal altijd zijn uiterste best doen om de motor van eerste keuze te verzorgen, maar soms kan dit door onvoorziene omstandigheden ( motor met technisch mankement of schade van vorige tour).

Categorie Street Class:

Harley Davidson Sportster XL883 Iron Zadel65 cm, gewicht 247kg.

Harley Davidson Sportster 1200 Custom Zadel 65cm, gewicht 255kg

Indian Scout Sixty Zadel 64cm, gewicht 238kg

Categorie Classic Class:

Harley Davidson Roadking Zadelhoogte 71,5cm, gewicht 355kg

Harley Davidson Roadking Zadelhoogte 71,5cm, gewicht 355kg

Harley Davidson Low Rider Zadelhoogte 66cm, gewicht 287kg

Categorie Touring Class:

Harley Davidson Electra Glide Ultra Zadelhoogte 67cm, gewicht 362kg

Harley Davidson Street Glide Zadelhoogte 66cm, gewicht 362kg

Harley Davidson Roadglide Zadelhoogte 66cm, gewicht 371kg

Categorie Sport touring Class:

BMW R1200 GS Zadelhoogte 85cm, gewicht 244kg

Motor en aansprakelijkheidsverzekering

Schade en diefstal motorverzekering.

Als je geen gebruik maakt van de mogelijkheid om een motorverzekering af te sluiten, ben je bij schade en diefstal volledig verantwoordelijk voor het gehele schadebedrag. Mocht je motor mechanische mankementen vertonen die langer dan 12 uur reparatie veroorzaken, dan heb je recht op teruggave van het      huurbedrag of een gedeelte daarvan. Een extra chauffeur is niet inbegrepen, dat wil zeggen dat je niemand anders op je motor kunt laten rijden. Lekke banden zijn eveneens niet inbegrepen. Je betaald een borg van US$5000 (dit is een creditcard autorisatie, wat inhoud dat het bedrag beschikbaar moet zijn en geblokt word tot het schadeloos inleveren van de motor).

Motorverzekerings mogelijkheden;

VIP (kosten zijn US$ 25 per huurdag)

 • Eigen risico voor schade aan de motor is US$ 0,-
 • Eigen risico bij diefstal van de motor is US$ 5000,-
 • De borg is verlaagd naar US$ 750,-.
 • In geval van pech, US$ 35 p/dag vergoeding voor vervangend vervoer en       vergoeding resterend huurgeld.

VIP ZERO (kosten zijn US$ 35 per huurdag)

 • Eigen risico voor schade aan de motor is US$ 0,-
 • Eigen risico bij diefstal van de motor is US$ 1000,-
 • De borg is verlaagd naar US$ 100,-.
 • In geval van pech, US$ 100 p/dag vergoeding voor vervangend vervoer en vergoeding resterend huurgeld.
 • Verlies of diefstal van persoonlijke spullen tot US$ 500 verzekerd.
 • Extra rijder voor de motor is gratis, moet het contract mede ondertekenen (zo kun je verzekerd de motoren onderling een keer wisselen.
 • Reparatie en arbeid van lekke band is verzekerd, sleepkosten tot US$ 100

Aansprakelijkheid verzekerings mogelijkheden

 SLi 300 K (kosten zijn US$ 14,95 per huurdag, 16 dagen totaal)

Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt tot US$ 300.000 in geval van fysieke of materiële schade aan derde

SLi 1.000 K (kosten zijn US$ 24,95 per huurdag, 16 dagen totaal))

Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt tot US$ 1.000.000 in geval van fysieke of materiële schade aan derde

Prijzen en data n.n.b.