Nieuw-Zeeland

Bestemming-Nieuw-Zeeland-13
Dit 19 daags motoravontuur brengt je in èèn van de mooiste motorrij-landen ter wereld. Alle highlights van het zuider eiland van Nieuw Zeeland komen werkelijk aan bod. Ruige landschappen, wit besneeuwde bergtoppen met eindeloze uitzichten, uitgestrekte meren en ontelbare fjorden zullen aan je vizier voorbij gaan. Deze zeer afwisselende route brengt je ondermeer in Christchurch, de Milford sound, Queenstown, Alpine Mountains, Mount Cook, Fox Glacier, Abel Tasman National Park, de Marlborough Sound en nog veel, veel meer. Dit “Lord of the rings” land met zijn perfecte en rustige wegennet, leent zich bij uitstek voor een onvergetelijke motorreis.

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarkm
1AmsterdamChristchurch
2AankomstChristchurch
3Motors ophalenDagrit Akaroa100
4ChristchurchTekapo/Twizel325
5TwizelDunedin269
6DunedinTe Anau285
7Te Anau – Milford SoundTe Anau238
8Te AnauQueenstown179
9QueenstownActionday
10QueenstownWanaka – Fox Glacier332
11Fox GlacierHamner Springs413
12Hamner SpringsKaikoura – Nelson469
13NelsonAbel Tasman National Park230
14NelsonMarlborough Sounds240
15NelsonPunakaiki253
16PunakaikiChristchurch302
17ChristchurchAmsterdam
18AankomstAmsterdam302

Dag 1: Amsterdam – Londen – Auckland – Christchurch

Per comfortabele Air New Zealand- vlucht reizen we naar de andere kant van de wereld. We hebben een stukje te gaan, Nieuw Zeeland is immers niet naast de deur. Via Londen en Los Angeles vliegen we naar Christchurch op het zuidereiland. Sit back and relax en neem alvast de tijd om de route op uw gemak door te nemen.

Dag 2: Aankomst Christchurch

Daar zijn we dan……Nieuw Zeeland. Na deze lange reis gaan we u eerst de gelegenheid geven om heerlijk te relaxen. Alvorens we de pracht van het Zuider-eiland gaan verkennen nemen we eerst de tijd om Christchurch te bekijken en wat bij te komen van de jetlag. In een van de vele prachtige parken die de stad rijk is gaan we onder het genot van heerlijk eten en drinken tijdens de picknick de briefing over de reis houden. Deze stad wordt ook wel de meest engelse stad van Nieuw Zeeland genoemd, neem rustig de tijd om het Canterbury Museum te bekijken want deze wordt omschreven als een van de mooiste van Nieuw Zeeland. Een prachtige manier om de stad te zien is de historische “tramway” of pak de gondola naar een grandioos uitzichtpunt over de stad. S’avonds kunnen we in het gezellige centrum gaan eten in een van de vele restaurants die de stad rijk is. We sluiten onze eerste dag af met een welkomstdrankje in een onvervalste nieuw zeeland pub.

Dag 3: Motors ophalen en dagrit Akaroa (100 km)

Vandaag gaat het echte rijavontuur beginnen. Bij het verhuurstation aangekomen staat er een rij blinkende motoren op ons te wachten. We helpen u even om de nodige formaliteiten af te werken en daarna kunt u vast een proefritje gaan maken op de motorfiets die de komende twee weken van u zal zijn. Let wel op…….we moeten aan de linkerkant van de weg rijden, maar na een paar uurtjes weet je niet beter. Dan gaan we op pad richting de “Banks Peninsula”, een schitterend schiereiland ten oosten van Christchurch. Geen probleem om hier een goede lunchplek te vinden of een picknick te houden met een grandioos uitzicht op de bergen! Op deze dagtrip bezoeken we ondermeer Akaroa, een oude Franse nederzetting en het “Maori and Colonial Museum” in Okains bay. We sluiten deze heerlijke relaxte dag af met een prachtige bergrit terug naar Christchurch waar we weer zullen overnachten.

Dag 4: Christchurch – Tekapo/Twizel (267/325 km)

Christchurch is inmiddels een beetje ons “thuis” geworden, maar vandaag gaan we deze mooie stad voor twee weken achter ons laten. De vlaktes verdwijnen al snel en maken plaats voor het “Mackenzie Country” Alpine berglandschap met zijn besneeuwde toppen van wel 2500 meter en prachtige vergezichten. Heerlijke bochten draaien op super rustige en goede wegen. Het “Church of the good shepherd” uitzichtpunt bereiken we via de Burke Pass en dit zullen we zeker niet overslaan. We rijden langs het gigantische meer van Pukaki en overnachten in het kleine dorpje Twizel.

Dag 5: Twizel – Dunedin (269 km)

Weer een dag met heel veel bochtenwerk voor de boeg. Via het plaatsje Omarama (What’s in a name ?) en de Lindis Pass gaan we op weg naar onze eerste stop; de Bendigo Ghosttown. De prachtige route langs het meer van Dunstan brengt ons in de richting van Dunedin, de stad die bekend staat om zijn mooie architectuur en sprankelende nachtleven. We kunnen de avond inluiden met een rondleiding door een van de bier- en whiskybrouwerijen en dan afsluiten met live muziek in een van de vele barretjes.

Dag 6: Dunedin – Te Anau (285 km)

De route voor vandaag gaat grotendeels over route 1 en 94. Adembenemende vergezichten………houd je handen wel aan het stuur! Ons eindpunt voor vandaag is Te Anua, de gateway van het “Fjordland National Park”. Dit onmetelijk grote park herbergt ontelbare Fjorden (er wordt gezegd dat sommige zelfs nog nooit bezocht zijn, verdwalen is hier niet ondenkbaar!) met diepblauw water en groene hellingen,……liefhebbers van de “Lord of the Rings” trilogie zullen hier watertanden, want vele scènes uit de film zijn hier opgenomen.

Dag 7: Te Anau – Milford Sound – Te Anau (238 km)

Vandaag zullen we eerst een stuk moeten rijden om bij de attractie van dit gebied te komen; Milford Sound. Dit is overigens geen straf…….de rit voert ons langs de oevers van het Te Anua Lake, het op een na grootste meer van Nieuw Zeeland. In Milford Sound gaan we aan boord van een boot om de fjorden in al hun pracht en praal van dichtbij te aanschouwen. Deze Milford Sound cruise zit bij de reissom inbegrepen. Camera’s klaar want wat je nu gaat zien is onvergetelijk.

Dag 8: Te Anau – Queenstown (179 km)

Kort ritje vandaag……slechts 179 km. te gaan naar het Mekka van de buitensport van Nieuw Zeeland; Queenstown. We doen dit dan ook op ons gemakje en maken een koffiestop in Kingston waar we een nostalgisch treinstel kunnen bekijken. Lekker op tijd in Queenstown waar we ons alvast kunnen voorbereiden op onze vrije dag van morgen. Wie weet heeft de reisleiding nog wel een barbecue ter afsluiting van de dag!

Dag 9: Queenstown Actionday

Nog adrenaline over van de afgelopen dagen? Geen probleem……vandaag is er voor iedereen wat wils. Voor de sportievelingen en waaghalzen is er een keur van mogelijkheden om je bloed te laten koken; bungyjumpen (een van de hoogste ter wereld!), met een duizelingwekkende snelheid door de smalle fjorden racen in een powerboot, whitewater rafting, parapente, parachutespringen en ik kan nog wel even door gaan zo. Voor de wat minder actieve mensen onder ons is er ook van alles te doen; shoppen in een van de vele boetiekjes die het stadje rijk is, golfen met uitzicht op de fjorden, pak de gondola naar een prachtig uitzichtpunt, of ga op je gemakje nog een ritje maken op de motor, of wat dacht je van een luchtballonvaart met champagne ontbijt in de vroege morgen! Kortom; deze dag zul je niet gauw vergeten.

Dag 10: Queenstown – Wanaka – Fox Glacier (332 km)

Route 6 is vandaag de rode draad. Hij voert ons door de Eyre Mountains naar Wanaka aan het uiterste zuidpuntje van het gelijknamige meer. Even later zien we voor het eerst de Tasmaanse zee aan de westkust van het Zuider-eiland. Bij Knights Point zetten we de motors aan de kant voor een fotostop. Eindpunt voor vandaag is Fox Glacier aan de voet van de hoogste berg van Nieuw Zeeland; Mount Cook (3764 m.). Een wandeling naar de tong van deze gigantische, grote gletsjer is een must! Misschien is er zelfs een mogelijkheid om dit wonder der natuur vanuit de lucht te bekijken.

Dag 11: Fox Glacier – Hamner Springs (413 km)

Het eerste deel van de dag volgen we weer de route 6 die gekenmerkt wordt door prachtige regenwouden om bij Kumara Junction het binnenland in te gaan. Arthur’s Pass staat nu op het programma en wordt omschreven als een van de mooiste bergpas routes van Nieuw Zeeland. Bergtoppen van 2500 m. flankeren de route en bij de “Devils Punchbowls” watervallen maken we zeker een stop. Zorg dat je voldoende fotorolletjes bij de hand hebt! Hamner springs is onze overnachtplek en staat bekend om zijn heetwater bronnen. Even lekker de spieren laten ontspannen na een lang dagje motorrijden.

Dag 12: Hamner Springs – Kaikoura – Nelson (469 km)

Een lange rit vandaag……en er is veel te zien. In Kaikoura (we zijn weer aan de Pacific Ocean kant van het Zuider-eiland) bestaat de mogelijkheid om zeehonden en, met een beetje geluk, ook nog walvissen te zien. We vervolgen de prachtige kustweg route 1 in noordelijke richting. Op een van de mooie stops langs de kust gaan we genieten van een heerlijke picknick lunch. S’avonds nog even een wandeling? Nelson heeft namelijk prachtige stranden.

Dag 13: Nelson – Abel Tasman National Park (230 km)

Nelson hebben we gekozen als onze uitvalsbasis voor de komende 2 dagen….. en niet voor niks. Van hieruit kunnen we namelijk perfect een van de mooiste National Parks van Nieuw Zeeland bezoeken; het Abel Tasman National Park. Een fantastische rit lang de kust met de motor brengt ons in de Takaka hills. Van hieruit kunnen we kiezen tussen een erg mooie boottocht langs de kust of voor de actievelingen onder ons; een grandioze kanotocht. Een wandeling in dit park is ook zeer zeker een aanrader. Na afloop een lekker lokaal wijntje drinken uit een van de vele wijngaarden die Nelson rijk is in combinatie met heerlijk eten.

Dag 14: Nelson – Malborough Sounds (240 km)

We gaan we een stukje richting oosten rijden, wederom via stateroute nr. 6 welke als “scenic route”staat omschreven…..dat beloofd wat! Ons einddoel voor vandaag is de Marlborough Sounds; een zeer uitgestrekt gebied met hoge pieken en vele, vele fjorden. De pittoreske dorpjes die we zullen aandoen vandaag ademen vooral rust uit. De havens van deze plaatsjes lenen zich bij uitstek voor een heerlijke picknick…….kans bestaat dat we onder het eten zelfs dolfijnen zien.

Dag 15: Nelson – Punakaiki (253 km)

Via de swing bridge bij Lyell en de Buller gorge gaan we weer richting de westkust. Punakauki is ons einddoel voor vandaag en wordt omschreven als een van de mooiste kustplaatsen van de westkust. We brengen vanzelfsprekend nog een bezoek aan de attractie van het dorpje; de pancake rocks & blowholes…..een uiterst merkwaardig natuurverschijnsel aan de kust.

Dag 16: Punakaiki – Christchurch (302 km)

Aan al het moois komt helaas ook een einde. Deze laatste rij dag zal er niet minder om zijn. Voor de tweede keer gaan we genieten van de Arthur Pass…….uiteraard zorgen we voor onvergetelijke uitzichtpunten. Een fantastische route om deze motortour af te sluiten. De avond in Christchurch staat in het teken van een gezellig afscheidsetentje met de hele groep. Na afloop heffen we het glas op een onvergetelijke ervaring die we weer rijker zijn.

Dag 17: Christchurch – Amsterdam

Ons vliegtuig vertrekt pas in de avond, dus u hebt heerlijk de tijd om te ontbijten en nog wat laatste souvenirinkopen te doen of de vele bezienswaardigheden van Christchurch te bezoeken.
Genoeg stof om na te kletsen tijdens de terugreis naar Amsterdam. Als de ogen dichtvallen, zullen de adembenemende landschappen en prachtige bergwegen wel weer op de binnenkant van het netvlies verschijnen.

Dag 18: Aankomst Amsterdam

Pas tijdens de landing op schiphol zul je gaan beseffen wat je allemaal heb meegemaakt,……en nu komt het moeilijkste……hoe leg je dit in hemelsnaam uit aan de thuisblijvers!!!

Beschikbare motoren

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.