USA Sturgis Rally Tour

Bestemming-USA-Sturgis-Rally-Tour-20
Er zijn van die dingen die in eens in je leven gedaan moet hebben…….. Welke motorrijder heeft er nu nooit eens van gedroomd om het wild westen van Amerika per motorfiets, een Harley Davidson wellicht, te veroveren? Combineer dit met een bezoek aan één van amerika’s beroemdste motortreffen The Sturgis Motorcycle Rally in South Dakota en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijk motorreis. Dit is je kans…….op een dikke motor door prachtige natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en cruisen over heerlijke wegen. Deze 14 daagse motorreis heeft een scala van hoogtepunten in zich; Yellowstone, the black hills, the Badlands, Mount Rushmore en Rocky Mountains National park, om er maar een paar te noemen. Startend in Denver, doorkruisen we de staten; Colorado, Nebraska, South Dakota en Wyoming en een tipje van Idaho. Indrukwekkende rotsformaties, diepe warmwaterbronnen met mineralen in vele kleuren , exploderende geisers, machtige bergmassieven, wilde rivieren en uitgestrekte vlaktes trekken aan onze ogen voorbij. Pas op voor overstekende elk, moose, deer, buffalo’s en misschien wel een grizzly beer. De rijke “wild west” geschiedenis zal uitgebreid aan bod komen op deze tour. Zo komen we ondermeer langs “wounded knee”, waar de Sioux indianen in 1890 een zware klap kregen te verduren en bezoeken we Buffalo Bill Historical Center in Cody. ‘s Avonds in de saloon onder het genot van een biertje valt er genoeg te bepraten…….

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarmile
1AmsterdamDenver CO
2Denver COChandron NB287
3Chandron NBWall SD276
4Wall SDSturgis80
5Sturgis SDverblijf / dagrit240
6Sturgis SDBuffalo WY289
7Buffalo WYCody WY183
8Cody WYIsland park ID180
9Island park IDJackson WY127
10Jackson WYRawlins WY285
11Rawlins WYGrand Lake CO181
12Grand Lake CODenver CO
13Denver COAmsterdam
14AankomstAmsterdam

Dag 1: Amsterdam – Denver

Na een comfortabele vlucht word je in Denver opgewacht door de reisleiding die de transfer naar het hotel verzorgd. Tijdens het welkomstdrankje word de reis doorgesproken zodat we de volgende dag goed voorbereid op pad kunnen. Het avontuur kan beginnen……….

Dag 2: Denver – Chandron (287 mijl)

Nadat we de motoren hebben opgehaald vetrekken we in noordelijke richting. Al snel verlaten we de interstate 76 bij het plaatsje Fort Morgan en gaan we landelijk rijden. Via route 71 rijden we dwars door het Pawnee national grassland……een lust voor het oog! Niet veel later passeren we onze eerste staatsgrens en rijden Nebraska binnen. Het land is hier redelijk vlak en de wegen langgestrekt. Als de tijd het toelaat maken we een klein ommetje naar het Agate Fossil National Monument aan de Niobrara river. Hier zijn restanten gevonden van dinosaurussen van wel 90 miljoen jaar oud. Onze overnachtingsplek is het kleine plaatsje Crawford.

Dag 3: Chandron – Wall (276 mijl)

Langs het Pine Ridge National Recreation area rijden we richting Wounded knee, net over de staatgrens met South Dakota. Hier stoppen we zeker om even stil te staan bij een stukje Amerikaanse geschiedenis. In 1890 heeft hier namelijk een zeer pijnlijk hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis plaatsgevonden. Een groep overgebleven indianen van het Pine Ridge reservaat werd meedogenloos afslacht door een overmacht van Amerikaanse soldaten. Niet veel later rijden we het surrealistische landschap van The Badlands binnen. Dit natuurschoon vormde het decor voor de film “Dances with wolves” met Kevin Costner. Een heerlijke picknick lunch in het park maakt de dag compleet. Als we in de buurt van Interstate 90 komen word al gauw één ding duidelijk…….je kunt er niet omheen……YOU HAVE TO SEE WALL DRUG !!!! Maar hoe leg je het uit? Een samensmelting van attractiepark, winkel, museum, rariteitenkabinet en restaurant komt misschien nog wel het meest in de buurt. Tijd voor koffie dus en een bezichtiging en…….shoppen voor souvenirs.

Dag 4 en 5: Wall – Sturgis (80 mijl + 240 mijl)

Na Daytona bike week is “The Sturgis motorcycle rally” het grootste motorspektakel van de Verenigde staten. Het doorgaans slaperige stadje aan de noord kant van de Black Hills in South Dakota telt 358 dagen per jaar slecht 6442 inwoners. Maar dan is er die ene week in Augustus………..wat begon als een kleine samenkomst van motorliefhebbers in 1938 is uitgegroeid tot een mega happening. Meer dan 450.000 enthousiastelingen bezoeken het evenement op één van de 7 dagen. Parades, races, popconcerten, tentoonstellingen, rodeo’s, bikini wedstrijden, ‘burn out’s’ ……….er is te veel te doen om op te noemen. Twee dagen de tijd om heerlijk te relaxen, je te verbazen, mee te doen, te genieten van muziek, eten en drinken…….kortom…….je zult ogen en oren tekort komen. Tijdens dag 2 kunnen we nog een dagtocht maken. Cowboy country riding……vandaag staat het gebied van de Black Hills met zijn vele bezienswaardigheden op het programma. Eerste stop is Mount Rushmore, waar van 1927 tot 1941, 400 arbeiders de hoofden van 4 Amerikaanse presidenten uit de rotsen hebben gehakt. Even een ontspannend bakje koffie en dan gaan we ze van dichtbij bekijken. De wegen in dit gebied zijn om van te smullen…..perfect asfalt en heerlijk bochten met geweldige uitzichten. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook nog het Crazy Horse Memorial.

Dag 6: Sturgis – Buffalo (289 mijl)

Vandaag gaan we op weg naar Wyoming. De attractie voor vandaag is Devils Tower National Monument. De legende verteld ons dat lang geleden een indianenmeisje op de vlucht voor een erg grote beer op een rots klom op zoek naar veiligheid. De beer echter gebruikte zijn reuze klauwen om de rots te beklimmen…..wat hun uiteindelijk niet lukte. Wij gaan vandaag met eigen ogen zien wat voor ongelofelijk natuurfenomeen dit heeft opgeleverd. Met uitzicht op deze “puist op de aarde” gaan we genieten van een heerlijke picknick lunch. Het stadje Buffalo aan de voet van de Bighorn Mountains zorgt voor het avondvertier.

Dag 7: Buffalo – Cody (183 mijl)

Voor onze route hebben we twee opties vandaag; of de noordelijke alternatieve route 14 door het prachtige Bighorn Mountains gebied, of de zuid route via Thermopolis met s’werelds grootste heetwaterbronnen. Even midden op de dag heerlijk badderen in warm water? Aan jullie de keuze! We willen niet te laat in Cody aankomen vandaag, want er is veel te beleven. Zo is er het “Buffalo Bill museum”, een van de grootste en mooiste in zijn soort in Amerika. Dit museum laat op een zeer indrukwekkende manier de trek naar het westen zien…..vanuit cowboy en indianen perspectief! Buffalo Bill oftewel William Cody was zo bekend/berucht een eeuw geleden dat zelfs het stadje naar hem is vernoemd. Cody, onze overnachtingsplek, is een stadje met een roemrucht cowboy verleden. Met een beetje geluk zitten we na een heerlijke “diner steak” s’avonds naar een heuse Rodeo te kijken.

Dag 8: Cody – West Yellowstone (Island park) (180 mijl)

De dauw hangt nog over de velden als we de volgende ochtend de laatste prachtige mijlen naar de oost ingang van amerika’s oudste en grootste natuurpark rijden. Yellowstone is zo groot dat we vandaag alleen besteden aan alle pracht van de noordkant van het park aan de grens met Montana. Blijf goed voor je uitkijken want kans bestaat dat er allerlei wild voor je wielen voorbij trekt; elk, moose, deer, een overvliegende adelaar en zelfs een Grizzly bear hebben we hier op eerdere tours gespot. Vandaag gaan we het noordelijk deel van het park verkennen tot The Grand canyon of Yellowstone, de borrelende modderpolen, de mineraalbronnen met al hun kleurpracht en de open vlaktes waar duizenden wilde buffalo’s grazen zullen een onvergetelijke indruk op je achterlaten. We overnachten in west Yellowstone, net over de gres met Idaho en sluiten de dag af met een heerlijk etentje.

Dag 9: West Yellowstone – Jackson (127 mijl)

Yellowstone National Park is moeilijk te beschrijven; dit vulkanisch park herbergt een scala aan onvergetelijke natuurelementen. Een zekere stop is de wereldberoemde “Old faithfull” geiser die trouw elke 40 minuten een fontein van 40 meter bloedheet water naar boven spuit…….ga lekker zitten met een drankje en geniet van het spektakel. Vandaag gaan we veel bekijken, van kleurrijke heetwaterpoelen tot borrelende moddergaten…….zorg dat je camera op scherp staat! De scenic route langs het Jackson Lake, met aan de overkant de machtige toppen van wel 4000 meter van het Grand Teton gebergte is geen verkeerd einde van de dag. Jackson ademt nog steeds het wilde westen uit…….dit vriendelijke stadje met zijn houten huizen rond het plein heeft nog diverse echte saloons.

Dag 10: Jackson – Rawlins (285 mijl)

We kunnen maar niet genoeg krijgen van dit prachtige gebied……..de dag begint met een machtige bergweg door het grand teton gebergte langs Jenny’s Lake. Bij Moran beginnen we aan de klim naar de Togwatee Pass van meer dan 3000 meter. Niet veel later rijden we door een gigantisch indianenreservaat; het Arapahoe & Shoshone tribe reservation. Kleine typische Amerikaanse dorpjes flankeren de middagroute voor vandaag. We rijden ondermeer door het dorpje muddy gap (wat “modderig gat” betekend…….what’s in a name!!!). Overnachten doen we in Rawlins.

Dag 11: Rawlins – Grand Lake (181 mijl)

We kunnen de dag beginnen met wel een heel aparte tour…….in een oud gebouw aan de rand van de stad huist het voormalig Wyoming state prison oftewel de staats gevangenis. De rondleiding met bijbehorende verhalen doen je verbazen en huiveren tegelijk. Indrukwekkend is het zeker…..hier werd nog lange tijd de doodstraf uitgevoerd! Het prachtige landelijke gebied van de Medicine Bow Mountains door onder meer Saratoga en Walden vormt het decor voor de rit van vandaag. We willen nog wel kunnen genieten van onze overnachtplek, dus niet te laat aankomen. Grand Lake ademt nog steeds het wilde westen uit, saloons en houten huizen rond een prachtig meer. Er is nog een mogelijkheid om een echte paardrijtocht de bergen in te maken onder begeleiding van de lokale cowboys, compleet met diner en koffie rond het kampvuur. Of liever een stukje kanoën om de honger op te wekken, en dan vervolgens de dag eindigen met een heerlijke barbecue bij de jacuzzi?

Dag 12: Grand Lake – Denver (151 mijl)

De laatste rijdag alweer……..maar wat voor één!!! We hebben niet zoveel kilometers te gaan, maar er is zoveel moois te zien, maak je op voor een onvergetelijk dag…… Vandaag laat Colorado zich van zijn beste kant zien. Besneeuwde bergtoppen en prachtige valleien flankeren de route. Bijna de gehele route van vandaag staat bekend als scenic route……dat beloofd wat! De ochtend begint als we richting Millner pass rijden. Deze is wel 3600 meter hoog en zal een grote indruk op je achterlaten…..de weg ernaartoe is ronduit adembenemend. Het is een van de hoogtepunten van het Rocky Mountains National Park waar we vandaag veel tijd besteden. Bij het Alpine visitor center maken we zeker een stop. We maken kans om elk en moose te zien in dit hooggebergte. Ook de afdaling daarna is magnifiek en brengt ons in het sfeervolle plaatsje Nederland…………ja je leest het goed……dit kleine pittoreske plaatsje in Colorado draagt de naam van ons land. Na een heerlijke koffie in een treinstel van 100 jaar oud gaan we richting Denver en word het tijd om afscheid te nemen van onze trouwe motoren.

Dag 13: Denver – vlucht

We hebben nog even de tijd om Denver te verkennen en de laatste inkopen te doen. Aan al het moois komt helaas ook een einde. De reisleiding verzorgd de transfer naar het vliegveld.

Dag 14: Aankomst Amsterdam

De volgende ochtend arriveren we op Schiphol………met een schat aan ervaringen, koffer vol souvenirs en fantastische herinneringen. Probeer thuis maar eens uit te leggen wat je afgelopen twee weken allemaal beleefd hebt!!!!

Beschikbare motoren

 

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.