USA Best of the West

Bestemming-USA-Best-of-the-west-65
Een weergaloze tour vanuit Los Angeles door de staten California, Arizona, Utah, Colorado, Wyoming en Nevada. Het aantal kilometers (een dikke 6000!) dat we afleggen is aanzienlijk, maar de beloning voor je stuur-inspanningen is dan ook niet mis. De titel verraad het al……deze tour herbergt zo’n beetje alle highlights welke het westen van de verenigde staten te bieden heeft. Zo bezoeken we onder meer het oudste en wellicht mooiste natuurpark van de VS; Yellowstone National Park met zijn geisers, heet waterbronnen en het vele wild. De afwisseling tussen wereldsteden als Los Angeles en Las Vegas, de cultuur en al het natuurgeweld is gigantisch.

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

DagvannaarMijl
1AmsterdamLos Angeles
2Los AngelesParker246
3ParkerPrescott142
4PrescottChinle269
5ChinleCortez215
6CortezMontrose154
7MontroseBreckenridge 204
8BreckenridgeGrand Lake170
9Grand LakeVrije dag
10Grand LakeLander303
11LanderCody164
12CodyYellowstone National Park 131
13Yellowstone National ParkJackson124
14JacksonSalt Lake City266
15Salt Lake CityMoab 238
16MoabBicknell 226
17BicknellPanguitch160
18PanguitchLas Vegas255
19Las VegasVrije dag
20Las VegasRidgecrest288
21RidgecrestSanta Monica227
22Santa MonicaLos Angeles city tour / vlucht
23AankomstAmsterdam

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles

Na een comfortabel vlucht naar de west kust van Amerika, word je opgewacht door de reisleiding die de transfer naar het hotel zal verzorgen. Eerst even opfrissen en wellicht een frisse duik in het zwembad en dan gaan we onder het genot van een welkomstdrankje de reis doornemen tijdens de briefing. Alle ins en outs worden besproken; het groepsrijden, de extra activiteiten en de dagelijkse gang van zaken.

Dag 2: Los Angeles – Parker (246 mijl)

Als alle formaliteiten zij afgehandeld bij het verhuurstation en een proefritje is gemaakt, gaat het avontuur beginnen. De 16 baans freeways van Los Angels kunnen wel enigszins intimiderend overkomen in eerst instantie, maar je zult gauw merken dat het amerikaans systeem van rijden ook erg goed werkt. De eerste highlight van vandaag is het Yoshua Tree National Park, waar we zullen stoppen voor een picknick lunch. In Twenty nine palms vullen we de tanks op om de lange rit door de woestijn te gaan maken. Onze overnachtingsplekje is het plaatsje Parker, net over de grens van de staat Arizona. Wauw, wat een eerste dag!

Dag 3: Parker – Prescott (142 mijl)

Eerst een stukje rijden voor we in de ”Cactus bar” in de middle of nowwhere een typisch Amerikaans ontbijt gaan nuttigen. Schrik niet van een lokale cowboy met een holster en wapen aan de bar….heel normaal hier. Via de plaatsjes Aguila en Congress, arriveren na een lange woestijnrit in het Prescott National Forrest en word het plotseling groener en heuvelachtiger. We komen aan in Prescott en de avond zal waarschijnlijk eindigen op de “Whiskey row”, de combinatie van een biertje / whiskey-tje en line dancing zal je nog lang heugen.

Dag 4: Prescott – Chinle (269 mijl)

Vandaag rijden we voornamelijk door indianengebied. Het hoogtepunt van de dag is de adembenemende Canyon de Chelly op een steenworp afstand van ons hotel. We proberen met zonsondergang een prachtige wandeling te maken naar de bodem van deze canyon. Voor de liefhebbers is zelfs een paarden tocht mogelijk begeleid door het lokale opperhoofd. Het biertje blijft ons bepaart vanavond……we zitten in het Navajo Indian reservation en alcohol is hier verboden.

Dag 5: Chinle – Cortez (215 mijl)

Na een erg mooi start van de dag door het gebied rond Canyon de Chelly arriveren we op de attractie van vandaag; Monument Valley. Het is zonder meer een van de meest indrukwekkende gebieden om met de motor doorheen te rijden. We lunchen tussen de rode rotsen en er is een mogelijkheid om met een lokale indiaanse gids een jeeptour te doen diep in het gebied…….zeer de moeite waard. Op het einde van de middag stoppen we nog bij het ”four corners memorial”, op deze plek komen de staten Arizona, Utah, New Mexico en Colorado bij elkaar.

Dag 6: Cortez – Montrose (154 mijl)

De dag begint wederom spectaculair; we bezoeken het Mesa Verde National Park, bekend vanwege zijn eeuwenoude indiaanse woningen die in de steile rotswanden gebouwd zijn. De route daarna door het San Juan National Forrest zorgt voor kilometerslang bochtenwerk. We stoppen in het historische mijnplaatsje Silverton voor een heerlijke cappuccino en gaan vervolgens de strijd aan met de meer dan 3 kilometer hogen passen, voor we in Montrose aankomen waar we overnachten.

Dag 7: Montrose – Breckenridge (204 mijl)

Colorado’s schitterende natuur decoreert vandaag het grootste deel van de route. Na een bezoek aan de “Black canyon of the Gunnison” komen de Rocky Mountains steeds meer in zicht. Breckenridge, onze overnachtplek voor vandaag, is een bekend wintersportplaats, maar is ook zeker in de zomer zeer de moeite waard. We eindigen de dag met een heerlijk etentje in de lokale brewery……..geniet van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje.

Dag 8: Breckenridge – Grand Lake (170 mijl)

Wie verwacht dat nou……..midden in de bergen van Colorado een plaatsje dat Nederland heet? We gaan hier even melding maken van onze aanwezigheid, het zal niet de eerste keer zijn dat we met de plaatselijke sheriff en zijn patrol car op de foto moeten. Een fantastisch oud treinstel waar ooit nog eens Buffalo Bill in rondtrok, is de plek om te genieten van een koffietje. Maak je hierna klaar voor een spectaculaire rit door het Rocky Mountains National Park. De duizel wekkende afgronden en geweldige vergezichten zullen je imponeren. Let op voor overstekende herten en Elanden……Je hebt wel wat om over te praten tijdens het eten in Grand Lake.

Dag 9: Grande Lake – vrije dag

We hebben er ondertussen een aardig eind opzitten, dus houden we een rustdag aan het meer van Grand Lake. Nou ja rust? Er is hier zoveel te doen; Paardrijden met een cowboy lunch in de bergen, een speedboot huren en even de wind in je haren op het meer of even de spieren prikkelen tijdens een kanotochtje…….het kan allemaal. Of gewoon even slenteren langs de winkeltjes en boetiekjes van dit sfeervolle plaatje en een drankje doen met uitkijk over het water.

Dag 10: Grande Lake – Lander (303 mijl)

Bereid je voor op een flinke rit vandaag. Via het Arapaho National Forrest en het gelijknamige wildlife refuge rijden we naar de staatgrens van Wyoming. S’middags staan de Medicine Mountains richting Saratoga hotsprings op het programma. Onze eindbestemming is Lander voor vandaag.

Dag 11: Lander – Cody (164 mijl)

Eerste stop voor vandaag is het typische plaatsje Thermopolis, bekend vanwege zijn vele heetwater bronnen. We kunnen even onze spieren laten masseren in een van de hotpools. Einddoel is Cody en we willen daar een beetje op tijd zijn. Een van Amerika’s mooiste en grootste museums bevind zich namelijk hier; het Buffalo Bill museum. William Cody zoals de beste man eigenlijk heette is een legende in de Amerikaanse geschiedenis en dit prachtige museum is geheel gewijd aan hem. De wild west tijd, de trek naar het westen en de tragische geschiedenis van de Amerikaanse indianen word hier op een geweldig mooie manier tot uiting gebracht. Wat is nu mooier dan deze dag af te sluiten met een heuse Rodeo in de avond……….

Dag 12: Cody – Yellowstone National Park (131 mijl)

De komende twee dagen staat amerika’s oudst national park op het programma; Yellowstone National Park. Zo groot dat we er twee dagen voor uittrekken. Vandaag nemen we alle tijd om het noordelijk deel van het park te verkennen. Let op voor wild! Bizons, beren, herten en wolven zijn hier veel geziene gasten. Overnachten doen we in West Yellowstone, net buiten het park.

Dag 13: Yellowstone National Park – Jackson (124 mijl)

Na de eerste stop bij de “mud vulcano”, staat de meest bekende geiser van het park op ons te wachten; the Old Faithfull. Om de 40 minuten spuit deze geiser al eeuwenlang een kolom van wel 35 meter water met hoge kracht de lucht in. Als we na de lunch het park langzaamaan verlaten doemen de machtige Grand Teton mountains aan de horizon op. We eindigen de dag in het wild west plaatsje Jackson.

Dag 14: Jackson – Salt Lake City (266 mijl)

Een grote stad is af en toe een welkome afwisseling op een tour door voornamelijk door de countryside voert. Salt Lake City waar we vandaag naar onderweg zijn is de belangrijkste stad van Utah en ligt op 1200 meter hoogte. Het is tevens het hoofdkwartier van het mormonen geloof wat wijdverbreid is in dit deel van de USA.

Dag 15: Salt Lake City – Moab (238 mijl)

Klein stukje interstate en dan buigen we af naar de state route 6. Onmetelijke leegtes zullen op je afkomen, als afwisseling stoppen we bij een kleine “ghosttown”, Cisco genaamd het toen er nog bewoont was. Moab is onze eindstop, maar eerste bezoeken we het ernaast gelegen Arches National Park. De prachtige wegen door dit rode surrealistische landschap geven je het gevoel alsof je op een ander planeet bent. De avond vullen we met een heerlijke BBQ op een mooie plek.

Dag 16: Moab – Bicknell (226 mijl)

De dag van nog meer parken……vandaag staan er drie op het programma. We beginnen met Natural Bridges National Park, dan volgt Glenn Canyon en we eindigen vandaag met het Capitol Reef National Park. Natuurgeweld van de bovenste plank. Heerlijke rijdag ook trouwens, vele mooi wegen flankeren de route van vandaag. We slapen in het kleine plaatsje Bicknell.

Dag 17: Bicknell – Panguitch (160 mijl)

We hebben vandaag maar een gering aantal mijlen te overbruggen en hebben dus alle tijd om Bryce Canyon in al haar pracht te bekijken. We doorkruisen eerst het Dixie National forrest, op zich al een ervaring, voor we het park binnenrijden. Een wandeling vanaf een van de vele uitzichtpunten is het park is een must. Er is zelfs een mogelijkheid om met een helikopter dit natuurwonder te bekijken…..hoe vaak krijg je die kans?

Dag 18: Panguitch – Las Vegas(255 mijl)

Hoofdattractie van vandaag is het zion National Park en alleen de weg erheen doet de spanning al stijgen. Prachtige vuurrode rotsformaties, kleurige begroeiing en fraai bochtenwerk wisselen elkaar in hoog tempo af. Ook een wandeling in de smalle canyon van “the narrows” is aan te raden. Op het eind van de middag komt langzaam de skyline van Las Vegas boven de woestijnvloer uit…….met onze stoet motoren cruisen we over de strip….de hoofdstraat van deze bizarre stad richting ons hotel midden in deze gokstad.

Dag 19: Las Vegas – vrije dag

Een rustdag, voor zover je daar van kunt spreken! Er is hier zoveel te doen…..maak zelf je keuzes. De vele gigantische casino’s met elk hun eigen thema, het Harley Davidson Cafe, de pretparken of een mooi ritje langs Lake Mead en de immense Hooverdam….take your pick! ‘s Avonds naar het oude gedeelte van de stad; Freemont street om daar lekkere te eten en dan de licht en lasershow te bekijken…….je zult tijd tekort komen. De dag word meestal af gesloten met een gokje in ons eigen hotel/casino……we zijn tenslotte in de nummer één gokstad van de wereld.

Dag 20: Las Vegas – Ridgecrest (288 mijl)

Vroeg in de ochtend gaan we op pad richting Shoshone, meer dan een gehucht met tankstation, winkel en klein restaurant is dit niet. We gaan hier ontbijten, alle koelboxen vullen met water en onze motoren aftanken. En dan starten we de rit door Death Valley…….een dag om niet snel te vergeten. Afhankelijk van de hitte (dit is de heetste plaats op de aarde) pakken we de zuid of oost ingang van het park. Omdat deze op verschillende hoogtes liggen zit daar significant temperatuurverschil in. Qua schoonheid van de route doen ze niet voor elkaar onder. De vele kleuren die dit park rijk is zijn perfect voor mooie foto’s, en de reisleiding weet ook nog net dat ene weggetje achteraf te vinden die je wellicht zelf voorbij zou rijden. In de Furnace creek oase stoppen we voor lunch en een verkoelende duik in het zwembad, om daarna, als het heetste deel van de dag voorbij is, onze route voort te zetten.

Dag 21: Ridgecrest – Santa Monica (227 mijl)

Ridgecrest ligt precies op de scheiding van de Woestijngebieden en de hoogste bergpieken van het Sierra Nevada gebergte. Vandaag zullen we vele mooie wegen van deze bergen gaan rijden. Als klap op de vuurpijl sluiten de het rijgedeelte van deze tour af met een machtig mooi stuk sturen van 70 mijl in de San Gabriel Mountains net buiten het stedelijk gebied van Los Angeles. Dan is echt zo ver en gaan we de motoren inleveren. We sluiten de tour op een waardige manier af in Santa Monica. Deze leuke “buitenwijk’ van Los Angels leent zich uitstekend voor een gezellige avond; ons hotel ligt op loopafstand van third street promenade met zijn vele restaurants, winkels en vertier.

Dag 22: Santa Monica – Los Angeles city tour/vlucht

In de ochtend heb je nog gelegenheid om afscheid te nemen van California. Venice beach en de beroemde pier van Santa Monica zijn vlakbij. We kunnen nog een stadstour organiseren voor de liefhebbers, denk aan Beverly Hills, de winkelstraat van de ‘rich & famous” Rodeo drive, en Hollywood met zijn “walk of fame”. Aan het einde van de middag verzorgd de reisleiding de transfer naar het vliegveld.

Dag 23: Aankomst Amsterdam

Aangekomen in Amsterdam ga je wellicht beseffen wat je allemaal hebt meegemaakt, leg dat maar eens uit thuis!!!!

Beschikbare motoren

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.