USA Music Cities

Bestemming-USA-Music-cities-19
Deze 19 daagse motorreis swingt de pan uit…….muziek is de rode draad op dit avontuur in de zuidelijke staten van de VS. We starten in Florida en doorkruisen vervolgens Georgia, South Carolina, North Carolina, Tennessee, Mississippi, Louisiana, en Alabama. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn vertegenwoordigd; één van amerika’s oudste steden Saint Augustine, de muzieksteden Nashville (country), Memphis ( blues & rock roll) en New Orleans (jazz) en de gouden stranden van Florida passeren de revue. En als klap op de vuurpijl rijden we drie dagen over de kam van de Appalachian mountians over de beroemde Bleu ridge parkway, amerika’s langste scenic route die begint in Virginia en meer dan 750 kilometer lang is. Deze spectaculaire route sluiten we af als we het Cherokee indian reservaat bereiken en even later het Great Smokey mountians national park bezoeken. De avonden zullen vaak gevuld zijn met heerlijk eten en vervolgens op zoek naar live muziek en een biertje……..moet niet zo’n probleem zijn in bovengenoemde steden!

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarmiles
1AmsterdamOrlando
2OrlandoSt. Augustine195
3St. AugustineSavannah180
4SavannahSalisbury286
5SalisburyBlowing rock233
6Blowing rockGatlinburg255
7GatlinburgDagtrip189
8GatlinburgNashville245
9Nashvillevrije dag
10NashvilleMemphis240
11Memphisvrije dag
12MemphisVicksburg220
13VicksburgNew Orleans230
14New Orleansvrije dag
15New OrleansDestin265
16DestinPerry260
17PerryOrlando235
18OrlandoAmsterdam
19Aankomst Amsterdam

Dag: 1 Amsterdam – Orlando

We laten Amsterdam achter ons op weg naar de “sunshine state” Florida. Een niet al te lange vlucht en d’s prettig omdat er na aankomst genoeg te beleven valt in Orlando. De reisleiding staat reeds op jullie te wachten en verzorg de transfer naar het hotel voor waar we beginnen met een welkomstdrankje. Tijdens de daarop volgende briefing nemen we alle ins en outs van ons motoravontuur door…….er staat ons heel wat te wachten. Qua avondeten zijn de mogelijkheden ongeveer onbeperkt…….Orlando is niet voor niks de hoofdstad van het toeristische Florida.

Dag 2: Orland – St. Augustine (195 mijl)

Het motoravontuur gaat nu echt beginnen……als de formaliteiten op het verhuurstation zijn afgewerkt en we hebben een proefritje gemaakt staat de “highway” te wachten. We zitten al vrij snel aan de kust en bezoeken het “Canaveral national seashore”……..voor de kenners……hier ligt Cape Canaveral waar NASA zijn ruimte lanceringen houdt. Even later brengt de kustweg ons bij Daytona Beach, voor de echte motorliefhebber zeer bekend vanwege zijn jaarlijkse motorevenement. De reisleiding neemt ons mee naar wel een heel special lunchplekje op een schiereiland genaamd; Ponce Inlet lighthouse. We eindigen de dag in Saint Augustine, een van amerika’s oudste steden met nog een heus Spaans fort en veel sfeer voor een perfecte avondprogramma.

Dag 3: St. Augustine – Savannah (180 mijl)

De kustweg A1A staat vandaag centraal. Na een aantal leuke kustplaatsjes komen we in het drukkere verkeer van Jacksonville. Niet veel later passeren we de staatgrens van Georgia en via Brunswick eindigen we de dag in de havenstad Savannah. De avond zal grotendeels gespendeerd worden in het oude ” historical District”…….lekker eten en de dag afsluiten met een biertje.

Dag 4: Savannah – Salisbury (286 mijl)

Op tijd op pad want we hebben een flink stuk te gaan vandaag. We verlaten Georgia alweer en rijden South Carolina binnen om de dag te eindigen in North Carolina. Maar voor we daar zijn, rijden we door het gebied van Lake Marion een prachtige route…….het echte landelijke South Carolina. In de buurt van Rock Hill passeren we de staatsgrens op weg naar ons overnachtadres in Salisbury.

Dag 5: Salisbury – Blowing rock (233 mijl)

In de ochtend rijden door Winston – salem richting het noorden. Al snel daarna duiken we een kleine weg op, dit is de 89 naar het plaatsje Stuart. Even later bereiken we ons eigenlijke doel van vandaag;
The bleu ridge parkway. Deze route is één van DE highlights van de amerikaanse oostkust……..hij begint helemaal in Virginia en loopt over de toppen van de appalachian mountains om 750 kilometer verder te eindigen in het Cherokee Indian reservation aan de ingang van het Great Smokey Mountains National Park. Deze adembenemende weg bestaat uit niets dan heerlijk asfalt, geweldige bochten en bosgebieden afgewisseld met spectaculaire uitzichten. Het word genieten vandaag dus. Slapen doen we in het plaatsje Blowing rock!!!

Dag 6: Blowing rock – Gatlinburg (255 mijl)

Na een heerlijke nachtrust in de berglucht staat vandaag deel 2 van de Bleu Ridge parkway op het programma. We rijden vrijwel de hele dag deze spectaculaire weg, het eerste gedeelte door het Pisgah National Forrest. Blijf op je hoede…..er kan wild de weg oversteken, zelfs beren! De Bergen hier bereiken hoogtes van zo’n 6 to 7000 feet, tussen de 2000 en 2500 meter. We doorkruisen eveneens het Cherokee Indian reservervation, een stukje “buitenland binnen de VS”, de inwoners hebben namelijk een deels eigen wetgeving en een redelijke autonomie. Als klap op de vuurpijl rijden we het laatste gedeelte van de dag door het Great Smokey mountains national park om aan de noordkant in Gatlinburg te overnachten…….wat een dag!

Dag 7: Gatlinburg – dagtrip (189 mijl)

Gatlinburg word ook we de “gateway to the Great Smokey mountains” genoemd en is vandaag ons vaste honk. Na een relaxt ontbijtje gaan we de plannen voor vandaag invullen. Wat dacht je van een dagtripje beginnend bij Dollywood in het aangrenzende plaatsje Pigeon Forge, dit attractiepark is eigendom van de countryzangeres Dolly Parton. Even de sfeer proeven en een bakje koffie en we vervolgen onze rit. Het Great Smokey mountains national park voorziet ons van spectaculaire wegen vandaag, de “rich mountian road” brengt ons al slingerend het park binnen. We zullen regelmatig stoppen voor een foto, want de omgeving is ronduit prachtig. Aan de zuidkant van het park zorgt de reisleiding voor een heerlijke picknick lunch aan de oevers van het Fontana Lake en niet veel later volgen we de soco creek (riviertje) door het Cherokee Indian reservervation. Daarna staan de meest spectaculaire bergpassen van het park op het programma; de “Heintooga ridge road” en “Balsam Mountain road”……..de ene bocht na de ander op heerlijk uitgekuipt asfalt, genieten dus! Om even bij te komen van al dat spektakel kunnen we het Mountain farm museum bezoeken. De avond vullen we zonder problemen in Gatlinburg; dit kleine stadje herbergt vele leuke eettentjes en saloons om de dag mooi af te sluiten.

Dag 8: Gatlinburg – Nashville (245 mijl)

In de ochtend genieten we eerst nog even van de laatste kilometers door het Great smokey mountains national park. De rest van de dag zal highway 70 voor een groot deel de leidraad zijn.
Op het eind van de middag belanden we in Lebanon !!! voordat we Nashville binnenrijden.
De avond is gevuld met country & western muziek……..Nashville is het mekka wat dat betreft, hier zijn grote sterren geboren. We ontkomen er niet aan om ook deel te nemen aan het line dancen……..een paar biertje helpt wel om de beentjes een beetje los te krijgen.

Dag 9: Nashville – vrije dag (? mijl)

Een heerlijke dag om vrij te besteden om deze geweldige stad. In de ochtend kun je aansluiten voor een rit richting het zuidelijk gelegen plaatsje Lynchburg. De kenners weten al waar ik op doel, dit is de hometown van een Amerikaanse icoon; Jack Daniels Whisky. Dit legendarische merk maakt als sinds jaar en dag de wereldberoemde bourbon whiskey. We doen een toer door de fabriek…….helaas….het proeven moeten we nog een paar uurtjes uitstellen. In de middag zijn de mogelijkheden legio……het country music hall of fame, de RCA studio’s, Johnny Cash museum, of the Hermitage….het huis van voormalig president Jackson…..keuze genoeg.

Dag 10: Nashville – Memphis (240 mijl)

Met de spierpijn nog in de beentjes van de vorige avond stappen we de na het ontbijt op onze Harley’s. De etappe van vandaag brengt ons door het landelijk Tennessee. Het eerste gedeelte staat in het teken van de Natchez Trace parkway. Via Parsons en Whiteville belanden we niet te laat op de middag in Memphis. Kans is groot dat de avond eindigt op Beale street met zijn bleus & rock and roll cafes DE plek om de dag erg leuk af te sluiten. BB Kings wereldberoemde bleus club is een must do…….

Dag 11: Memphis – vrije dag (0 mijl)

We beginnen onze vrije dag met een bezoek aan de Sun studio……hier werd de jonge Elvis Presley ontdekt door Sam Philips en nam hij verschillende platen op in zijn beginjaren. Daarna kan een bezoek aan Graceland natuurlijk niet ontbreken. Vergaap je aan deze woning van de King waar alle originele meubels nog staan…..je proeft gewoon de sfeer van die tijd. Zijn vele auto’s, vliegtuigen en de “jungle room”…….het is allemaal te zien. En dan aan het einde van de tour staan we aan zijn graf en maken een diepe buiging……de King of music ligt begraven in zijn eigen tuin. Wedden dat ook deze dag weer eindigt op Beale street!

Dag 12: Memphis – Vicksburg (220 mijl)

“The mother of all rivers” word hij ook wel genoemd; the Mississippi rivier. Vandaag volgen we hem kronkelend langs de grens van de staten Tennessee en Arkansas . In Clarksdale maken we nog een stop om het Delta Bleus museum te bezoeken en te lunchen. De tweede etappe van vandaag brengt ons uiteindelijk in Vicksburg waar we overnachten.

Dag 13: Vicksburg – New Orleans (230 mijl)

Vandaag brengt Route 61 richting het zuiden ons in Fayette en daar buigen we af naar het Homochitto National Forrest. Niet veel later passeren we de staats grens van Louisiana en rijden we over de 30 kilometer lange lake Pontchartrain bridge. De skyline van New Orléans is reeds zichtbaar nu. Deze stad heeft heel veel te verduren gehad toen in augustus 2005 orkaan Katrina een ramp veroorzaakte. Meer dan 1800 doden waren er te betreuren en een schade van 153 miljard dollar.
Gelukkig is het historische centrum van de stad; the French Quarter voor een groot gedeelte gespaard gebleven. Wij verbleven hier op loopafstand en kunnen avonds genieten van heerlijk eten en live muziek in vele vormen……..een keer doorzakken is geen probleem……morgen kun je namelijk uitslapen!

Dag 14: New Orleans – vrije dag (0 mijl)

Vandaag heb je de tijd om New Orléans van binnen en buiten te verkennen. Begin de ochtend met een lekker koffietje in de French Quarter. De vele boetiekjes en leuke winkels zorgen voor een relaxte sfeer. Als je aankomt op Jackson square is er een leuke markt net voor de mooie oude kerk. Straatmuzikanten zorgen voor de juiste ambiance…….. New Orléans word ook wel de geboortestad van de jazz genoemd. Na de lunch kun je een rondvaart maken met een oude radarboot op de Mississippi rivier of een plantation house tour ondernemen net buiten de stad. Of misschien toch even op de Harley door de wijken net buiten het centrum waar de vele houten huizen met veranda’s in vele kleuren de sfeer van de katoenpluk tijd nog uitademen. Bourbon street, het hart van de French Quarter herbergt vele uitzonderlijke restaurants en we gaan zeker de cajun en creoolse keuken proeven hier. Je kunt de stad gewoonweg niet verlaten zonder gumbo (visstoof potje) of jambalaya (rijst met een pittige mix van vlees, vis, schaal en schelpdieren en soms zelf krokodil) geprobeerd te hebben…….afblussen met een heerlijk lokaal biertje denk ik!!!

Dag 15: New Orleans – Destin (265 mijl)

Tijd om deze mooie stad weer te verlaten…..we zetten de pijl op het oosten vandaag. Net voor we de staatsgrens van Louisiana en Mississippi passeren, hebben we de kans om een boottocht te maken door de swamps (moerassen) en oog in oog te komen met de vele krokodillen die hier rondzwemmen. Dit gebied, ook wel Bayou genoemd, is een wereld op zich. Lang geleden streken hier franse immigranten neer en leefde vrij teruggetrokken in deze uitgestrekte moerasgebieden. Tot op de dag van vandaag is het een uitgesproken cultuur met een eigen taal, bezigheden (vangen van krokodillen!) en eetgewoontes. We vervolgen de kustweg langs de golf van Mexico en pikken ook nog een stukje van Alabama mee voor we bij Pensacola, Florida weer binnenrijden. Een lange brug brengt ons op een schiereiland om niet veel later te eindigen in Destin. Je kunt de dag afsluiten met een heerlijke strandwandeling………we zitten pal aan zee en de stranden hier zijn hagelwind en de zee koraalblauw.

Dag 16: Destin – Perry (260 mijl)

We zijn net op pad als we stoppen voor een koffietje in het plaatsje Seaside. Een liefelijk dorpje aan het strand met smetteloos witte huisjes en biljart groene perkjes. Misschien gaat er een belletje rinkelen als je goed rondkijkt……..voor sommige komt dit plaatsje wellicht bekend voor. Dit was namelijk de setting voor de Hollywood film; “the truman show” met Jim Carrey uit 1998. Tot aan de lunch volgen we grotendeels de prachtige kustlijn van Florida, hier ook wel de “golden coast” genoemd vanwege de eindeloos witte stranden. Dit is eigenlijk een beetje de vergeten kust van Florida, de meeste toeristen gaan naar Miami beach. In de middag buigen we naar het noorden om de mooie stukken van het Apalachicola National Forrest mee te pikken. De rit eindigt in Perry.

Dag 17: Perry – Orlando (235 mijl)

De laatste etappe van onze reis brengt ons vandaag via Gainesville naar de noordingang van het Ocala National Forrest. Even de benen streken met een korte wandeling in de bossen en eindigen met een duik in het helder blauwe water ? De reisleiding zorgt voor een complete lunch die we heerlijk kunnen nuttigen aan de rand van het meer. Dan de laatste kilometers van onze tour, bij het verhuurstation nemen we afscheid van onze motoren. De avond vullen we met een traditiegetrouw afscheidsdiner en drankje in een “piraten” kroegje.

Dag 18: Orlando – Amsterdam

De laatste uurtjes op Amerikaanse bodem spenderen we wellicht met even proeven aan dit mekka van de pretparkenwereld………een koffietje en de laatste souvenirs inkopen! Dan is het op weg naar het vliegveld voor de trip over de groet plas.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

Het zit erop…….!!! Met een hoofd vol herinneringen stappen we het vliegtuig uit; …….Leg dat maar eens thuis uit wat je allemaal beleefd hebt de afgelopen 18 dagen!!!

Beschikbare motoren

 

Houd de website in de gaten, de beschikbare motoren volgen nog.

Prijzen en data n.n.b.