USA Coast to coast

Bestemming-USA-Coast-to-coast-26
Special / special / special ! In samenwerking met onze motorverhuurder in de USA hebben we een erg scherpe aanbieding kunnen maken op deze coast to coast special. Op dit grandioze avontuur in de voetsporen treden van de Amerikaanse pioniers van ruim anderhalve eeuw geleden. Ook zij maakten de trek vanuit de oostkust van de Verenigde Staten naar het westen……California was hun doel……het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het einde van de winter is in Nederland nog amper in zicht als wij naar het zonovergoten Florida vliegen. Rond deze tijd van het jaar is het hier een heerlijk 25 graden. Na de highlights van Florida waaronder Cape Kennedy Space centre en het bij motorrijders welbekende Daytona Beach duiken we de zuidelijke staten in. In het culturele en muzikale New Orleans hebben we een vrije dag en als we de grootste staat van de USA, Texas doorkruisen zullen we regelmatig de Mexicaanse grens aantippen. Tucson in Arizona zal ons een welverdiende rustdag geven met veel attracties alvorens we via San Diego de Pacific oceaan zullen zien in Los Angels. Een reis vol avonturen en heel, heel veel indrukken. Ook een reis voor motorrijders die van rijden houden…….de afstanden liegen er niet om.

Er zijn momenteel nog geen videos beschikbaar.

Dagvannaarmijl
1AmsterdamOrlando0
2OrlandoDaytona170
3DaytonaTallahassee FL256
4TallahasseePensacola FL196
5PensacolaNew Orleans LA201
6New OrleansVrije dag0
7New OrleansLafayette LA160
8LafayetteHouston TX237
9HoustonSan Antonio TX215
10San AntonioDel Rio TX154
11Del RioAlpine TX204
12AlpineEl Paso TX220
13El PasoTucson AZ317
14TucsonVrije dag
15TucsonYuma AZ238
16YumaPalm Springs CA258
17Palm SpringsLos Angeles CA195
18Los AngelesAmsterdam
19/td>AankomstAmsterdam

Dag 1: Amsterdam – Orlando FL. (0 mijl)

Na een comfortabele vlucht arriveren we in het zonnige Florida. De reisleiding wacht je op en verzorgd de transfer naar het hotel. Onder het genot van een drankje volgt de briefing met alle ins & outs van ons aankomend avontuur. Orlando heeft genoeg in petto voor een heerlijke eerste avondje uit……heerlijk eten en een biertje ter afsluiting van deze dag.

Dag 2: Orlando – Daytona FL (170 mijl)

‘s Morgens gaan we op pad naar het verhuurstation om de motoren op te halen. Na de nodige formaliteiten starten we de motoren en vertrekken we in oostelijke richting. We rijden via Melbourne en niet veel later zie we al de golven van de Atlantische oceaan aan onze rechterhand. We rijden over een groot schiereiland wat al heel lang bekend staat als het John F. Kennedy Space Centre…….het mekka voor de ruimtevaart enthousiastelingen. Optioneel is een bezoek, we laten ons voorlichten in het informatiecentrum en doen een tour over het gigantische complex. Einde van de middag arriveren we in Daytona, bekend om zijn jaarlijkse motorevenement…..het grootste van Amerika. We sluiten de dag af in een heel leuk sfeervol restaurantje op een eiland tussen de moerassen……met dank aan de reisleider die dit jaren geleden ontdekte!

Dag 3: Daytona – Tallahassee FL (256 mijl)

Via het Ocala National Forrest en Silver Springs rijden we naar High Springs. Eens een mijn en spoorweg stadje, nu vooral bekend vanwege zijn vele antieke winkeltjes en gezellige “small town” atmosfeer. Onze laatste stop voor we bij het hotel arriveren is Wakulla Springs, hier bevind zich een 100 meter diepe bron, ooit door Ponce de Leon in 1513 geclaimd als de “Fountain of Youth”.

Dag 4: Tallahassee – Pensacola FL. (196 mijl)

Na het Apalachicola National Forrest rijden we een flink stuk de golf van Mexico. Dit gedeelte word vaak de vergeten “gold coast” genoemd en we zien al gauw waarom…….prachtige witte stranden steken af tegen de koraal blauwe golven van de zee. Koffie in een van de badplaatsjes is natuurlijk een must. Via Panama city bereiken we onze eindbestemming Pensacola, met zijn vele gerestaureerde huizen uit de 18 en 19 eeuw die een indruk geven van zijn roemruchte geschiedenis als havenplaats in de ” panhandle” van Florida.

Dag 5: Pensacola – New Orleans LA. (201 mijl)

The “good old” highway 90, zeg maar de route 66 van het zuiden, loopt als een leidraad door onze hele reis. Vandaag doorkruisen we de staten Mississippi en Alabama om in Louisiana uit te komen. We overnachten in New Orleans……maar voor het zover is verkennen we eerst het nachtleven van deze bruisende stad met zijn oude geschiedenis. Het swingend hart van de ” french quarter” is Bourbon street waar muziek en heerlijk traditioneel eten zoals gumbo en jambalaya de boventoon voeren. Maak je op voor een heerlijk nachtje cultuur snuiven!

Dag 6: New Orleans – vrije dag (0 mijl)

Vandaag is een dag om vrij te besteden. De reisleiding heeft legio tips om er een perfect dagje van te maken. Bezoek de french market of slenter door de kleurrijke ” Vieux Carre”. Wat dacht je van een lunch aan het water en daarna een tocht met een oude radarboot over de Mississippi. Als de avond valt eerst even genieten van de vele straatmuzikanten en daarna in een van de vele kroegjes genieten van dixie, jazz of canjun muziek.

Dag 7: New Orleans – Lafayette LA. (160 mijl)

We beginnen de dag met heerlijke binnendoor wegen welke ons in de echte moerasgebieden
( bayous) van Louisiana brengen. Er is zelfs een mogelijkheid om met een speciale boot deze wereld van alligators, zeldzame vogels en subtropische planten te verkennen. Plaatsjes als Jeanerette en Franklin ademen nog steeds de koloniale sfeer uit. We overnachten in Lafayette, het centrum van de canjun muziek…….het beloofd wederom een gezellige avond te worden.

Dag 8: Lafayette – Houston TX. (237 mijl)

Ten zuidwesten van Lafayette rijden we het Rockefeller State Wildlife Refuge binnen. Deze weg dwars door het moerasachtige gebied aan de golf van Mexico word ook wel ” alligator alley ” genoemd…….kijk dus goed voor de uit…….! Nadat we per pont de baai bij Cameron overgestoken zijn, rijden we bij Port Arthur, Texas binnen. Wij zijn op weg naar de metropool Houston, waar we zullen overnachten.

Dag 9: Houston – San Antonio TX. (215 mijl)

Dat Texas niet alleen vlak is zoals vele mensen denken, blijkt vandaag als we ten noorden van interstate 10, door een schitterend heuvellandschap rijden. Net voor San Antonio kunnen we een bezoek brengen aan de “Natural Bridge Caverns” onze overnachtingsplek wordt ook wel het Venetië van Amerika genoemd. In het centrum vind je erg leuke café’s langs de riverwalk.

Dag 10: San Antonio – Del Rio TX. (154 mijl)

Ook vandaag zoeken we weer zo veel mogelijk scenic route op. De 470 brengt ons via het ” Hill Country State Natural Area” naar utopia (what’s in a name!). Slingeren door het groene heuvellandschap is het motto van vandaag. Del Rio ligt precies op de grens met Mexico en s’avonds kunnen we de grens overgaan om te eten in Cuidad Ancuna. Heb je ook nog even kunnen snuiven aan de Mexicaanse cultuur…….

Dag 11: Del Rio – Alpine TX. (204 mijl)

De eerste stop van de dag is de bekende brug over de Pecos rivier. Je waant je hier zo in een film met John Wayne……. Even verderop stoppen we in Langtry waar we het museum (en saloon) van de legendarische “judge Roy Bean” bezoeken. Highway 90 voert ons vandaag door het typische Texaanse landschap.

Dag 12: Alpine – El Paso TX. (220 mijl)

De ochtend begint met een bezoek aan het ” Mc Donald Observatory” een van grootste sterrenwachten van de wereld. Ook bezoeken we de Fort David National Historic Site. Heerlijk bochten draaien vandaag in de texas alps. Bij Saragosa duiken we de I 10 op die ons naar El Paso zal brengen. Voordat we bij het hotel arriveren maken we eerst nog een stop bij Barnett’s…….de grootste Harley Davidson dealership van de wereld. Hier kom je ogen te kort….. honderden schitterende modellen en een accessoires shop waar je U tegen zegt.

Dag 13: El Paso – Tucson AZ. (317 mijl)

Aangezien we vandaag een behoorlijke afstand moeten overbruggen, gaan we vroeg op pad. Als we de Mexicaanse grens volgen passeren we de kleine plaatsjes Anima, Playas, Hachita en Portrillo die ooit Mexicaans grondgebied waren. We maken een korte stop in Tombstone, het plaatsje met een erg ruig verleden…….hier vond de “gunfight at the o.k. Coral” plaats. Via de lokale saloon waar we even wat drinken, je mag die namelijk niet missen, gaan we naar de “Boothill graveyard” waar ongeveer niemand ligt die een natuurlijke dood gestorven is. We overnachten in Tucson.

Dag 14: Tucson – vrije dag (0 mijl)

Na al die kilometers is het weer even heerlijk om een dagje te chillen. Maar…..er is ook weer een hoop leuks te doen in Tucson, maak zelf je keuze! Eerst even lekker luieren aan het zwembad van het hotel en dan richting Old Tucson Studios waar nog steeds westerns worden opgenomen. Of anders een begeleide paardrijtocht door het Saguaro National Park met zijn metershoge cactussen……het behoord allemaal tot de mogelijkheden.
Liefhebbers van vliegtuigen kunnen hun hart ophalen bij het Davis Monthan Air Force Base en museum waar zo’n 5000 vliegtuigen staan opgeslagen in de woestijn……..wachten op betere ( of slechtere……is maar hoe je het bekijkt!) tijden.

Dag 15: Tucson – Yuma AZ. (238 mijl)

We volgen eerst interstate I 10 die daarna overgaat in I 8. Via kleine dorpjes bereiken we uiteindelijke de prachtige natuur van de Sonora woestijn met zijn karakteristieke vegetatie. Orgelpijpcactussen schieten metershoog uit de grond. We overnachten in Yuma

Dag 16: Yuma – Palm Springs CA. (258 mijl)

Even buiten Yuma rijden we eerste door de ” East Mesa Sand Hills” …….en stukje Sahara in Amerika. Vervolgens rijden we in noordelijke richting langs de Salton Sea, een drooggevallen zoutmeer, om uit te komen bij de zuid ingang van het Joshua Tree National Park. Dit geweldige park met zijn perfect afgeronde rotsen en typische bomen is zeer de moeite waard. Onze rust voor de nacht vinden we in Palm Springs, een oase in de woestijn met een gezellig centrum waar volop restaurants en barretjes te vinden zijn.

Dag 17: Palm Springs CA – Los Angeles CA. (195 mijl)

Het San Bernadino National Forrest staat in de ochtend garant voor spectaculair bochtenwerk. Via Hemet en Perris bereiken we I 15 en langzaam komt de megastad Los Angeles in beeld. We rijden eerst naar het verhuurstation om met pijn in het hart afscheid te nemen van onze motoren.
Hierna volgt de transfer naar Santa Monica voor een gezellige avond ter afsluiting van ons grandioze avontuur. Ons hotel bevind zich een blok van het strand en de beroemde pier. ………3rd street promenade, de gezellige winkelstraat met vele straatartiesten bevind zich net om de hoek.

Dag 18: Los Angeles CA. – Amsterdam (0 mijl)

In de morgen na een heerlijk ontbijtje is er de mogelijkheid om Santa Monica verder te verkennen en de laatste souvenirs in te slaan of deel te nemen aan een city tour waarbij we verschillende highlights van Los Angeles aandoen. Tijdens deze tour zie je de hollywoods signs, gaan we naar Rodeo Drive (de duurste winkelstraat van Beverly Hills) en stoppen bij de walk of fame in Hollywood. In de middag volgt de transfer naar het vliegveld voor onze terugvlucht.

Dag 19: Aankomst Amsterdam (0 mijl)

Beschikbare motoren

Houd de website in de gaten, beschikbare motoren volgen nog.