GROEPSREIZEN

Kies je voor een groepsreis bij BikerTrails dan kan je rekenen op een onbezorgde, geheel verzorgde en tot in de puntjes geregelde motorreis. Uitgangspunt bij ons is dat je de vele voordelen van een groepsreis ten volste kunt benutten, maar uiteraard toch de absolute vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt. Een dagje alleen rijden of de avond met je partner op zoek gaan naar dat ene speciale restaurant….geen enkel probleem.

Als het om motorrijden gaat vinden we bij BikerTrials het erg belangrijk dat iedere motorrijder op zijn eigen niveau moet kunnen genieten van onze reizen….veiligheid voorop en nooit boven je “eigen kunnen” moeten rijden. De reisleiding zal hier ten alle tijden voor zorg dragen.

Wat zij de voordelen van een groepsreis met BikerTrails:

  • Meer dan 20 jaar ervaring op het gebeid van het organiseren van een perfecte motorreis, de landen en de bezienswaardigheden.

  • Zeer ervaren Nederlands sprekende reisleiders die het als uitdaging zien om jouw reis onvergetelijk te maken.

  • Wij kennen de routes door en door, ook dat ene binnendoor weggetje die je zelf wellicht voorbij zou rijden.

  • Alles tot in de puntjes verzorgd, wat voor jullie overblijft is heerlijk rijden en genieten. Reisleiding maakt zich druk om routes, tijdsplanning, picknick lunches en het boeken van evt. extra activiteiten.

  • Bagage word vervoerd in de volgauto welke eveneens gratis frisdrankjes tot beschikking heeft. En mocht je duopassagier even moegestreden zijn kan deze een stukje in de volgauto meerijden.

  • En niet te vergeten…….het beleven van een prachtige ervaring samen met gelijkstemmende avonturiers.

MOTORRIJDENDE DEELNEMERS

Onze groepen bestaan uit meestal uit 8 tot 12 deelnemers (rijders of duo’s), dit om te zorgen dat het rijden aangenaam blijft en we met extra activiteiten flexibel kunnen zijn. Verder voorkom je dat er een groep binnen een groep gaat ontstaan.

DUO PASSAGIER

Deze kan kiezen om achter op de motor te zitten of een stuk(je) in de volgauto plaats te nemen. Het komt ook wel eens voor dat een deelnemer zonder motorrijbewijs kiest om in bijvoorbeeld een cabrio de reis te ondernemen. BikerTrails kan hier ook voor zorgen.

ANDERE DEELNEMERS

Heb je geen motorrijbewijs? Zelf dat hoeft geen belemmering te zijn om de reis van je leven te maken. Op diverse locaties hebben wij trikes beschikbaar (motoren op 3 wielen) waar je geen motorrijbewijs voor nodig hebt. Wat ook regelmatig voorkomt is dat we een cabrio huren voor de mensen zonder motorrijbewijs . Beide voertuigen zorgen voor het absolute vrijheidsgevoel wat wij als motorrijders ook zo ervaren…….een heel mooi alternatief dus!

REISLEIDING

In de regel bestaat de reisleiding voor een groepsreis uit een voorrijder en de chauffeur van de volgauto. Reisleiders bij BikerTrails zijn enthousiaste en uiterst vakkundige motorliefhebbers die het een uitdaging vinden om jouw reis tot iets onvergetelijks te maken. Net even dat stapje verder……..

Veiligheid staat zeer hoog in het vaandel. Onze mensen hebben jaren ervaring op het gebeid van (motor)reis begeleiden en het omgaan met groepen. Ze spreken de Nederlandse taal en zijn in het bezit van de nodige eerste hulp vakkennis. In principe rijd de reisleider op een motor voor de groep, maar we wijken hier ook wel eens vanaf. Om de veiligheid in hoge mate te garanderen en het systeem van groepsreizen met de motor te bevorderen gebruikt BikerTrails altijd professionele communicatie apparatuur. De voorrijder kan dus ten alle tijden communiceren met de volgauto en weet zodanig wat er in de achterhoede plaatsvind of kan wegen laten blokkeren. Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van groepsrijden met motoren hebben geleerd dat dit erg prettig werkt.

De volgauto

Gouden regel is dat de volgauto altijd achter de groep rijdt. Zo is er namelijk altijd een “vangnet”. In de volgauto word de bagage vervoerd en staat een koelbox met gratis frisdrank en water voor onderweg….erg prettig als je door de hitte van Death Valley in California rijdt! Ook is er gereedschap aan boord om eventuele mankementen aan te pakken. En er is plaats voor enkele duopassagiers bij slecht weer, of als het even genoeg is.

Op pad

Als we onderweg zijn is het in principe zo dat de reisleiding voorop rijdt, gevolgd door de groep en vervolgens de volgauto achteraan. We kunnen daar ook wel eens van afwijken. De reisleiding zal sóchtends voor vertrek in een briefing de plannen en route voor die dag doornemen, mochten er meerdere opties zijn dan gaan we in overleg met jullie de beste kiezen.

De dagafstanden zij afgestemd op de bezienswaardigheden die we die dag aan kunnen doen. Als voorbeeld; op de dag dat we Grand Canyon in Arizona bezoeken staan maar 100 mile op de planning….tijd genoeg dus voor de vele uitzichtpunten, wandelingen, evt helicoptervlucht etc etc. Ander dagen kan de nadruk wat meer op kilometers liggen, denk aan een dag door de outback in Australië……die dag is de rit zelf in een prachtige omgeving de rode draad onderbroken natuurlijk met een karakteristiek lunchplekje. Iedereen moet op zijn eigen niveau, relaxt kunnen genieten van de reis, een heel belangrijk uitgangspunt bij BikerTrails. Als we bijvoorbeeld de prachtige bergpassen in de Amerikaanse Sierra Nevada’s gaan rijden kunnen de wat meer doorgewinterde rijders voorop aan hun trekken komen, terwijl achterop de rest heerlijk op eigen tempo genieten en stops maakt voor foto’s. Een stuk verderop is toch weer een uitzichtpunt waar we kunnen verzamelen, zo komt iedereen aan zijn trekken. BikerTrails heeft op dit gebied meer dan 20 jaar ervaring en kent de klappen van de zweep.                            

Als we van de motor afstappen……

Een 9 tot 5 mentaliteit is bij BikerTrails onbekend. De reisleiding is continue bezig om te zorgen dat er ook buiten het rijden allerlei bezienswaardigheden de revue passeren…….je sluit aan als je zin hebt. Het bezoeken van een heet water bron, paardrijden met een cowboy steak diner, heel vroeg in de ochtend beginnen met een hetelucht ballonvaart boven de Drakensbergen in Zuid Afrika of een bezoek aan een ondergrondse zilvermijn in de outback van Australie…….je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Omdat wij reeds jaren op de vele plekken komen is het vinden van een sfeervol restaurant voor het avondeten ook geen probleem. Voor de bikkels onder ons nog even poolen of een typisch Amerikaans spel in de lokale saloon na afloop? Maar voor alle duidelijkheid……sluit aan als je zin hebt of trek je eigen plan voor de avond! Vaak hebben onze hotels een fitness ruimte en/of een zwembad of heerlijke hot tube…je komt de avond wel door.

ONZE HOTELS

We beseffen dat de hotels onderweg een wezenlijk onderdeel uitmaken van je beleving van de reis…..het is meer dan alleen een overnachtplek. Daarom zoeken we uitvoerig naar hotels die passen in de sfeer van de reis. Geen airport hotel aan de rand van de stad om geld te besparen op een vrije dag, zonde van de tijd die je kwijt bent om naar de bezienswaardigheden te reizen. Juist op deze dagen trekken we extra budget uit om een hotel te vinden midden in de stad, zodat je zelfs zonder je motor te gebruiken overal snel kunt zijn. En zeker als we ergens twee nachten zitten is het fijn om een hotel te hebben met net iets meer sfeer en faciliteiten. Als je als individu boekt voor een groeps reis krijg je een principe een kamer op indeling met een medereisgenoot, je mag natuurlijk altijd een voorkeur aangeven wie dat mag zijn. Tegen meerprijs is het mogelijk om een kamer geheel voor jezelf te boeken. Hotels bij BikerTrails worden maanden vantevoren geselecteerd en geboekt om zo qua keuze en aanbod het beste eruit te halen.

ONZE MOTOREN

De motorfiets waar je gebruik van maakt tijdens de reis is uiteraard een erg belangrijk onderdeel van je reis. Je kiest uiteraard zelf een merk en model naar voorkeur, en deze keuze bepaald dan ook de reissom. Wij werken met gerenommeerde verhuurbedrijven in de verschillende landen, kwaliteit van de motor en de geboden service voor onderweg zijn uitgangspunt. In Amerika bijvoorbeeld beschikken we over een uitgebreide vloot van motor van nooit ouder dan een jaar. Dat betekend topkwaliteit, lage kilometerstand en altijd de nieuwste modellen. Je hebt overigens altijd de beschikking over een motor met onbegrensde kilometers, dus ook op je vrije dagen kun je rijden zoveel je wilt zonder dat daar extra kosten voor gerekend worden. Het aanbod van motoren scheelt per land en kan jaarlijks veranderen, zie onze specifieke reispagina voor de meest accurate informatie.

ZWAARTE VAN DE REIZEN

Uitgangspunt bij onze groepsreizen is dat iedere motorrijders met zijn of haar capaciteiten moet kunnen genieten van heerlijk motorrijden en een prachtig land. Hier is rekening mee gehouden in de opzet van de reis en de reisleiding heeft dit tevens als uitgangspunt bij de uitvoeren van reis. Weersomstandigheden, bergpassen en dagafstanden bepalen in grote maten de zwaarte van een tour en kunnen per reis verschillen. In principe zijn alle groepsreizen voor alle motorrijders toegankelijk, ervaring is geen vereiste, maar voor sommige tours wel een voordeel.

HET SCHEMA EN DE ROUTES

Omdat we op onze groepsreizen gebruik maken voor goede middenklasse hotels op vaak unieke plekken, boeken we deze ruim vantevoren. Het reisschema staat om deze reden dan ook vast, de dagroutes in principe ook. Deze laatste zijn zorgvuldig uitgekozen om de mooiste wegen en onvergetelijke plekjes aan te doen. De reisleiding zal in overleg met de groep zeker ook variaties aan kunnen brengen mocht dat gewenst of nodig zijn.

BAGAGE

We hebben natuurlijk altijd het gemak van het bagagevervoer in onze volgauto. We raden echter aan de bagage zo licht en efficiënt mogelijk te houden. De volgauto heeft natuurlijk ook zijn beperkingen, en het schilt je tevens het dagelijkse gesjouw. Bij vele hotels op de groepsreizen bestaat de mogelijkheid om een wasje te draaien……dat schilt je een hoop kleding meenemen. Aanrader is om een zachte draagtassen mee te nemen ipv. harde koffers, deze zijn namelijk veel makkelijker te plaatsen in de volgauto. De hoeveelheid toegestane bagage verschild per reis. Deze informatie word je ruimschoots van te voren via het informatiepakket verstrekt.

EXCURSIES EN EXTRA ACTIVITEITEN

De landen waar we vertoeven lenen zich bij uitstek voor vele spectaculaire activiteiten. Denk aan walvistochten en een bezoek aan de grootste gletsjer van Canada per artic vehicle tot rafting op de Colorado rivier of een helikoptervlucht boven de Grand Canyon in de USA! Stuk voor stuk onvergetelijke extra’s op onze tours. Deze activiteiten worden optioneel aangeboden, en volledig georganiseerd door de reisleiding. Het kan ook zijn dat deze trips aangeboden staan in de reisbeschrijving, in dat geval zijn ze inclusief……als voorbeeld de prachtige boottocht in de Milford Sound op het zuidereiland van Nieuw Zeeland.

HET VERKEER

In het informatiepakket dat je voor de reis ontvangt staan reeds verschillende afwijkend verkeersregels van het desbetreffende land vermeld. Ook zal de reisleiding tijdens het welkomstpraatje ter plaatse de nodige extra informatie verstreken. De samenwerking tussen de voorrijder en de volgauto via het communicatiesysteem garandeert een hoge mate van rij comfort voor de groep en tevens  een verhoogde veiligheid. Veiligheid staat zeer hoog bij BikerTrails in het vaandel……dat kan soms betekenen dat de reisleiding in overleg met de groep ander keuzes moet maken.

DEELNAME

Om veilig deel te kunnen nemen aan één van de groepsreizen van BikerTrails dien je te beschikken over enige rijervaring, maar vooral een dosis gezind verstand, en heel veel avonturendrift. De zwaarte van de reizen verschilt per bestemming. Afstanden zijn niet te vergelijken met Europa……de wegen zijn erg rustig en je gemiddeld snelheid ligt daardoor hoger. Het is dus vooral genieten en heerlijk om je heen kijken.

BESTEMMINGEN

BikerTrails is specialist op het gebied van avontuurlijke “ on road” motorreizen.
Op dit moment bieden we reizen aan in Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Cuba, Nieuw Zeeland en Australië……hou ons aanbod in de gaten, er komen regelmatig nieuwe bestemmingen bij!